Održana humanitarna akcija Lige protiv raka

LigaProtivRaka2017 006

Povodom obilježavanja DANA NARCISA – dana posvećenog prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, Liga protiv raka Virovitičko-podravske županije je u subotu 1. travnja 2017. godine od 08:00 do 12:00 sati u centru grada Orahovice provela humanitarnu akciju pod nazivom „CVIJET ZA DAN DUŽE“.

Cilj akcije bio je podjelom narcisa, odnosno prikupljanjem dobrovoljnih priloga, prikupiti financijska sredstva za nabavu dijagnostičkih monitora visoke rezolucije za bržu i precizniju dijagnostiku malignih bolesti, koji će se donirati Radiološkom odjelu Opće bolnice Virovitica.

S obzirom da je broj oboljelih od karcinoma u stalnom porastu, kako na području Republike Hrvatske, tako i u našoj županiji, a s obzirom na teško financijsko stanje građana, uvidjela se potreba nabavke spomenute dijagnostičke opreme čime bi se našim sugrađanima omogućila dijagnostika u našoj županiji. Na taj način bi se smanjili troškovi odlaska u veće centre, dužina čekanja, te smanjila anksioznost osobe koja očekuje dijagnostički postupak. Članove Lige protiv raka obišao je i orahovcački gradonačelnik Josip Nemec te pomogao u podjeli cvijeća.

– „Zahvaljujemo se svima koji su nam pružili potporu u provedbi akcije i naravno velika hvala svim građanima koji su se odazvali akciji.” – rekla je članica Upravnog odbora Lige protiv raka Virovitičko-podravske županije Emica Parašilovac.

{gallery}SlikeGodina2017/LigaProtivRaka2017{/gallery}