Vatrogasna zajednica održala izvještajno-izbornu skupštinu

VZ Skupstina2017 012

Vatrogasna zajednica Orahovica održala je u petak, 17. Ožujka 2017. godine izborno – izvještajnu skupštinu,  kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec. Skupštini je nazočilo 18 od ukupno 19 članova VZ s pravom glasa.

U izvješću o radu, predsjednik VZ Petar Čačinović, naglasio je da VZ okuplja 5 DVD – a: DVD Orahovica kao stožerno društvo, DVD Crkvari, DVD Dolci, DVD Stara Jošava i DVD Nova Jošava, a u protekloj godini održana je vatrogasna dječja liga, provjera operativnih vatrogasaca s liječničkim pregledima, u Valenovcu je održana proslava sv. Florijana, organizirano je čuvanje Isusova groba, u DVD-u Dolci održano je općinsko natjecanje, redovnim obilascima pregledavana je oprema, dogovarani su tečajevi za vatrogasna zvanja, liječnički pregledi, obuke za vatrogasne djelatnosti itd.

Predsjednik je posebno istaknuo rad puhačkog orkestra DVD-a Orahovica koji je jedini takav orkestar u županiji. Na kraju se zahvalio svima koji pomažu vatrogasnu zajednicu, da li kroz članarine, dobrovoljne priloge ili bilo koji način, jer zajednica ne bi mogla egzistirati bez građana.

Izvješće zapovjednika iznio je zapovjednik VZ Orahovica Robert Orina koji je istaknuo održavanje dječjeg višeboja, u Staroj Jošavi je u srpnju održana vježba iznenađenja, a nakon olujnog nevremena odrađena su ispumpavanja podruma, popravci krovišta, sječa odlomljenih grana i stabala i uklanjanje istog s prometnica, ispumpavanja bunara, izgradnja zečjih nasipa itd.

U nastavku skupštine predsjednik je iznio plan rada te je održan izborni dio gdje je za novog predsjednika zajednice izabran Mario Gubeljak, za dopredsjednika zajednice Ivica Podboj, za zapovjednika Robert Orina i za dozapovjednika Darko Šramek. Za članove nadzornog odbora izabrani su Petar Čačinović kao predsjednik te kao članovi Mato Orina i Samir Božičević, u sud časti izabrani su Milan Jošavac kao predsjednik te Ivan Mihelčič i Ervin Kovač kao članovi. Petar Čačinović proglašen je počasnim predsjednikom Vatrogasne zajednice Orahovica te mu je novoizabrano vodstvo uručilo poklone i plaketu.

Po završetku Skupštine nazočne su pozdravili i gosti, predstavnici susjednih dobrovoljnih vatrogasnih društava i vatrogasnih zajednica te gradonačelnik grada Orahovice Josip Nemec koji je pozdravio sve prisutne i naglasio da Grad izdvaja daleko više sredstava nego što zakon propisuje za Vatrogasnu zajednicu te da iznimno cijeni sve što vatrogasci rade za grad. Rekao je kako je nekada bilo puno lakše raditi jer su vatrogasci mogli odlaziti s posla ako je bilo potrebno, a sada u privatnim tvrtkama nažalost nije tako. Zahvalio se svima na predanom radu, čestitao novoizabranima, a dosadašnjem predsjedniku Čačinoviću uručio poklone Grada Orahovice i zahvalio mu se na dosadašnjem dugoodišnjem radu. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2017/VZ-Skupstina2017{/gallery}