Održana izborna skupština Udruge hrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata policijske postaje Orahovica ’90.-’91

2017 02 28 UHBDDRPPO004

U Domu kulture u Zdencima održana je izborna skupština Udrugehrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata policijske postaje Orahovica ’90.-’91. Skupštini su nazočili načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca domovinskog rata VPŽ i orahovački gradonačelnik Josip Nemec, Ruža Vekić supruga pokojnog, prvog, ratnog ministra unutarnjih poslova Ivana Vekića, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa šireg orahovačkog područja te mnoštvo članova udruge domaćina. Izvješće o radu podnio je predsjednik Antun Grabovac među ostalim rekavši:

 

-I prošloj godini nastavljena je teška borba s tromim i neefikasnim državnim institucijama za ostvarivanje statusnih i drugih prava naših članova. Svim našim članovima bili smo na raspolaganju kod podnošenja raznih zahtjeva, pisanja istih kao i pisanja prigovora i žalbi koja su se odnosili na statusna pitanja i prava hrvatskih branitelja. Moram naglasiti kako su članovi naše udruge dali veliki obol u izradi nacrta prijedloga novog Zakona o hrvatskim braniteljima i članova njihovih obitelji i to na način da smo dopredsjednik Mirko Sekulić i ja te branitelj i dragovoljac, 100% hrvatski ratni vojni invalid Franjo Bačmaga izradili kompletan prijedlog novog Zakona s posebnim naglaskom na zbrinjavanje razvojačenih i nezaposlenih hrvatskih branitelja koji nemaju status ratnog vojnog invalida. Naše prijedloge je preuzeo ministar Medved i većinu podržao, no vidjet ćemo što će donijeti konačan prijedlog Zakona. – rekao je između Grabovac nakon kojeg je detalje o prijedlog Zakona iznio Franjo Bačmaga. U izbornom dijelu Skupštine jednoglasno je za novog predsjednika izabran Robert Kuzmić iz Čačinaca, za dopredsjednika Damir Jusup, a u Predsjedništvo su još izabrani Antonije Marunica Andrija Findrik, Slavko Jošavac, Miroslav Zlosa, Ivo Ramić, Božo Kusić, Izidor Lončar, Mario Bušljeta i Mirko Cahun. Novi Nadzorni odbor čine Ana Šilović, Dinko Hološi i Marijan Bušljeta dok će dužnost Suda časti obavljati Aleksandar Vida, Branko Zuanović i Vladimir Kadežabek. U nastavku su skupštinu pozdravili ispred udruga proisteklih iz Domovinskog rata Stjepan Dujmić, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić između ostalog rekavši:

-Ova udruga od svog osnivanja ulaže ogromne napore u borbi za prava hrvatskih branitelja i njihove statuse i na tome im treba odati veliko priznanje. Ono što mi je drago čuti je da su se branitelji ponovo okupili, ujedinili kako bi se stalo u obranu hrvatskih branitelja koji recimo to tako nisu nigdje. Vjerujem da će i novo vodstvo nastaviti ovako uspješno raditi i jednako se zdušno boriti za svoje članove. – rekao je Durmić.  Predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca domovinskog rata VPŽ i orahovački gradonačelnik Josip Nemec naglasio je kao su ove Skupštine način da se branitelji okupe, sjete se na stare dane i zajedno pomognu jedni drugima:

-Ova udruga je odradila niz sjajnih aktivnosti uz malo novaca i na tome im odajem posebno priznanje, posebno predsjedniku Grabovcu, dopredsjedniku Sekuliću, ali i svim ostalim članovima udruge. Sve braniteljske udruge pa tako i ova uvijek će imati bezuvjetnu moju i podršku grada Orahovice i u budućnosti. – rekao je Nemec.  Na kraju se nazočnima obratila Ruža Vekić supruga pokojnog, prvog, ratnog ministra unutarnjih poslova Ivana Vekića:

-Svi ste vi navikli na govore mog supruga, a evo nažalost ja danas moram umjesto njega govoriti. Sretna sam zbog vas, što se ovdje, ne toliko zbog ove plakete nego zbog vas, zbog ovih ljudi koji su mi je uručili, zbog njihove dobrote i požrtvovnosti, njihovog domoljublja. – rekla je Vekić. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2017/SkupstinaUHBDDRPPO2017{/gallery}