U hotelu Dukat održan je 3. Zlatni Orah međunarodno natjecanje slastičara

ZlatniOrah2017 053

U petak 31. Ožujka 2017. održan je 3. Zlatni Orah, međunarodno natjecanje slastičara u organizaciji Udruge kuhara grada Orahovice na kojoj je bio nazočan i gradonačelnik Josip Nemec. Suorganizator je bila Turistička zajednica grada Orahovice, a pokrovitelji Grad Orahovice, Virovitičko-podravska županija i Keramika Modus, dok je stručni pokrovitelj bio Hrvatski kuharski savez, a zlatni pokrovitelj tvrtka Podravka iz Koprivnice. Ove godine napravljena je 21 torta, a natjecalo se 8 učenika i 13 profesionalaca iz cijele Hrvatske i susjedne nam Bosne i Hercegovine odakle dolaze jedan učenik i jedan profesionalac.

Stručno prosudbeno povjerenstvo u obje kategorije bili su Dragica Lukin (Hrvatski kuharski savez), Nikolina Lončar (HKS), Albin Herljević (udruženje kuhara BIH).

Natjecanje je bilo podijeljeno u dvije kategorije, profesionalci i učenici-slastičari strukovnih škola:

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo činili su članovi HKS-a, predsjednica Saveza slastičara Hrvatske  Dragica Lukin iz Umaga i Nikolina Lončar te član Udruženja kuhara BIH Albin Herljević i prema njihovim riječima imali su iznimno težak posao. 

Stručno povjerenstvo najviše bodova u konkurenciji profesionalaca dalo je Silviji Nekić iz Brezika Našičkog, vlasnica obrta Cukerija za tortu o obliku kotlića i slavonskog čobanca.

Kod učenika najbolja je bila Ivana Štraub učenica prvog razreda Srednje strukovne škole Isidora Kršnjavog iz Našica.

Na završnoj svečanosti nagrade najboljima uručili su predsjednik Udurge kuhara grada Orahovice Dražen Šafar, orahovački gradonačelnik Josip Nemec, predsjednik Udruženja kuhara BIH Sead Čatić te poznati kuhar iz Podravke i član HKS-a Dražen Đurišević koji su i pozdravili nazočne te čestitali svim sudionicima i organizatorima na ovom iznimnom gastronomskom događaju.        

U sklopu manifestacija održana je i radionica na temu izrade figura od šećerne mase koju je održala stručna predavačica, prezentatorica tvrtke Cake Decoration iz Zagreba, Lada Osredečki.

{gallery}SlikeGodina2017/ZlatniOrah2017{/gallery}