Orahovica i ove godine predstavila svoja vina na vršačkom Vinofestu

Vrsac 2017 054

I ove godine u susjednoj nam državi Srbiji, točnije u Vršcu, od strane Turističke organizacije općine Vršac, održan je 12. Međunarodni festival vina „Vinofest“. Festival slavi vinogradarsku tradiciju grada Vršca, a okuplja vinare i vinogradare iz cijele Srbije i diljem Europe.

U Velikoj sali Hotela Srbija, „Vinofest“ je svečano otvoren u petak, 17. ožujka u 12,00 sati, a nastavio se i sutradan kada je ujedno bila i dodjela nagrada za najkvalitetnija vina i proglašenje pobjednika festivala.

O ugledu Vršačkog vinogorja svjedoče brojni vinarski kongresi, uz koje su održavane izložbe vina, grožđa i proizvoda zanatstva namijenjenih vinogradarstvu. U Vršcu je također održan Prvi zemaljski kongres vinogradara Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, a zatim još dva u periodu do Drugog svjetskog rata: 1935. i 1939. godine. Danas, medalje koje se u Vršcu osvajaju na Vinofestu, u više kategorija, zahvaljujući međunarodnoj komisiji, prestižne su i vrlo cijenjene među vinarima. Tako je na ovogodišnjem Vinofestu i naša Orahovica predstavila svoja cijenjena vina Silvanac zeleni, Silvanac zeleni Jezerac i Frankovku PP Orahovice d.o.o. te Iskrena vina Matković, OPG-a Matković i njihovu Frankovku i Cabernet franc.

PP Orahovici su na svečanoj dodjeli nagrada dodijeljene zlatne medalje za Frankovku 2013 u kategoriji crvenih vina i za Silvanac zeleni kasna berba 2015 u kategoriji bijelih vina, također i srebrna medalja u kategoriji bijelih vina za Silvanac zeleni 2015.

Sva su vina bila kušana uz brojne pohvale vrsnih vinoljubaca koji su uz odlično vino PP Orahovice i OPG-a Matković, na našem izložbenom stolu Turističke zajednice grada Orahovice, imali priliku i upoznati predivan orahovački kraj, njene prirodne ljepote i znamenitosti te izraziti svoju želju za dolaskom u Hrvatsku.

Bogati ambijent, veseli i druželjubivi domaćini i posjetitelji festivala te naravno, „Poezija u boci“ ta prekrasna vina, zaokružili su ukupan dojam ovogodišnjeg, 12.og Vinofesta u Vršcu kojega smo bili dobrodošli i dragi gosti. (K.G.)

{gallery}SlikeGodina2017/VrsacVinofest2017{/gallery}