Održana izvanredna izvještajno-izborna skupština Zajednice sportskih udruga grada Orahovice

U četvrtak 30. Ožujka održana je izvanredna izborno-izvještajna skupština Zajednice športskih udruga grada Orahovice na kojoj je bio prisutan i gradonačelnik Grada orahovice Josip Nemec. Podnoseći izvješće o radu predsjednik Zajednice Miroslav Tot rekao je kako je tijekom 2016. godine održano 9 sjednica Upravnog odbora.
Zajednica je organizirala edukacije klubova, seminare u vezi vođenja knjigovodstva, pomagala klubovima oko izrade novog statuta te nominirala najbolje sportaše za 2016. godinu. Pored toga Zajednica športskih udruga Grada Orahovice sudjelovala je sa Sportsko rekreacijskim društvom Orahovica u organizaciji prvog orahovačkog krosa, zajedno s nogometnim klubom Papuk u organizaciji i provedbi memorijalnog nogometnog turnira „Ljubomir Kalem2, u organizaciji nogometnog turnira “Danijel Pranjić” sa Školom nogometa Papuk, te u organizaciji memorijalnog brzopoteznog šahovskog turnirana “Damir Hornung i Franjo Jusup” zajedno sa šahovskim klubom Orahovica. Nakon podnošenja svih izvješća dosadašnje rukovodstvo razriješeno je dužnosti te se pristupilo izboru novog. Za predsjednika je izabran Miroslav Tot, a za dopredsjednika Dalibor Fofonjka. Uz njih dvojicu u Upravni odbor izabrani su još Darijo Krmpotić, Željko Straka, Damir Vanek, Stjepan Dujmić i Andrijana Rukavina. Novi Nadzorni odbor čine Davor Solić, Zoran Stošić i Slavko Hećimović.

Nakon završetka izbornog djela nazočnima se obratio gradonačelnik Josip Nemec koji se osvrnuo na dosadašnje pritužbe pojedinaca na rad sprtske zajednice i rekao kako mu je žao da je do toga došlo jer svi ljudi koji rade u vodstvu sportskimh udruga su volonteri i sredstva su se trošila namjenski.

          „Uz ovako mali proračun Sportske zajednice i ovi događaji su bili kočnica u radu sportskih udruga koje zbog manjka financiranja nisu mogle obavljati svoje poslove.“ – rekao je gradonačelnik.

{gallery}SlikeGodina2017/ZSUGO-PonovljenaSkupstina2017{/gallery}