Obilježena 26. godišnjica osnutka voda specijalne jedinice policije „Orao“ Orahovica – Našice

Orao016

U subotu, 25. ožujka 2017. godine, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Orao“ Orahovica – Našice obilježila je 26. obljetnicu osnutka specijalne jedinice policije „Orao“ Osijek, voda specijalne policije Orahovica – Našice. Osim članova udruge, svečanosti obilježavanja 26. godišnjice prisustvovali su pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić, načelnik Policijske uprave Osječko – baranjske Milan Baričević, orahovački gradonačelnik, a ujedno i član udruge, Josip Nemec i predstavnici braniteljskih udruga s područja Orahovice i Osječko – baranjske županije.

Vod specijalne jedinice policije „Orao“ Orahovica – Našice osnovan je u ožujku 1991. godine na Merkuru u Orahovici pri jedinici Policijske uprave Osječko – baranjske. Pripadnici ove jedinice prošli su mnoga ratišta te su sudjelovali u brojnim akcijama oslobođenja okupiranih područja. Obilježavanje obljetnice započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika „Uskrsla Hrvatska“ u Našicama, a nastavilo se u društvenom domu u Zoljanu. Riječi dobrodošlice uputio je dopredsjednik Udruge Davor Solić, čestitavši 10. godišnjicu osnutka Udruge i 26. godišnjicu  osnutka voda specijalne jedinice policije „Orao“ Orahovica – Našice. Nazočnima se obratio i orahovački gradonačelnik Josip Nemec koji je zahvalio pripadnicima SJP „Orao“ na svemu što su učinili tijekom Domovinskog rata, napomenuvši da se žrtva koja je položena za osnivanje hrvatske države ne smije zaboraviti. U ime ministra branitelja Tome Medveda prisutne je pozdravio i pomoćnik ministra Nenad Križić, koji je uz čestitke pripadnicima Udruge naglasio da je u pripremi novi Zakon o braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata koji prepoznaje sve probleme te populacije.

Na kraju svečanosti dopredsjednik Davor Solić i Tajnik Ante Bajić dodijelili su zaslužnima zahvalnice za nesebičnu pomoć u radu Udruge SPJ „Orao“ Orahovica – Našice. 

{gallery}SlikeGodina2017/Orao2017-03-25{/gallery}