Humanitarna akcija lige protiv raka VPŽ – Cvijet za dan duže

Cvijet001

Povodom obilježavanja DANA NARCISA – dana posvećenog prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, Liga protiv raka Virovitičko – podravske županije će dana 1. travnja 2017. godine (subota) od 08:00 do 12:00 sati u centru grada Orahovice provoditi humanitarnu akciju pod nazivom „CVIJET ZA DAN DUŽE“.

Cilj akcije je podjelom narcisa, odnosno prikupljanjem dobrovoljnih priloga, prikupiti financijska sredstva za nabavu para dijagnostičkih monitora visoke rezolucije za bržu i precizniju dijagnostiku malignih bolesti, koji će se donirati Radiološkom odjelu Opće bolnice Virovitica.

S obzirom da je broj oboljelih od karcinoma u stalnom porastu, kako na području Republike Hrvatske, tako i u našoj županiji, a s obzirom na teško financijsko stanje građana, uvidjela se potreba nabavke spomenute dijagnostičke opreme čime bi se našim sugrađanima omogućila dijagnostika u našoj županiji. Na taj način bi se smanjili troškovi odlaska u veće centre, dužina čekanja, te smanjila anksioznost osobe koja očekuje dijagnostički postupak.

Pozivamo sve građane i pravne osobe da se odazovu akciji u naznačeno vrijeme ili uplate svoje dobrovoljne priloge na račun Lige IBAN: HR8423600001502046671, te se unaprijed zahvaljujemo na pružanju potpore u njenoj provedbi. Glavni pokrovitelj akcije za područje grada Orahovice je Grad Orahovica.