Gradonačelnik ugostio pročelnika za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove VPŽ Igora Androvića

Androvic2017 03 30 008

U četvrtak 30. ožujka 2017. u posjet Gradu Orahovici došao je pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Virovitičko-podravske županije,  Igor Andrović. Na sastanku u uredu gradonačelnika Josipa Nemeca nazočili su i zamjenik gradonačelnika Orahovice Darko Žužak, zamjenica pročelnika JUO grada Orahovice Irela Strabić, djelatnik Razvoje agencije VIDRA Bojan Mijok, direktor LAG-a Papuk Saša Rister, direktor komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. i poduzeća Voda d.o.o Zoran Stošić i direktor tvrtke Papuk plin d.o.o. Pero Knežević.

 

Orahovački gradonačelnik Nemec predstavio je pročelniku Androviću gradske projekte i planove te naglasio kako Grad i Županija ostvaruju odličnu suradnju što je vidljivo na mnogo odrađenih zajedničkih i novih pripremljenih projekata:

– „Ovaj posjet pročelnika Androvića je način da suradnja nas i Županije bude još bolja. Želimo nastaviti zajedničke poslove glede projekata u kojima nam županija, ali i Razvojna agencija VIDRA može pomoći. U narednom periodu radimo na projektu uređenja zgrade studija u Orahovici, planiramo izgraditi i studentski dom. Otkupili smo zgradu koju ćemo urediti da bude zgrada našeg preddiplomskog studija fizioterapije, a evo nedavno je Senat Medicinskog fakulteta odobrio da u Orahovici krene i diplomski studij fizioterapije pa stoga očekujemo već ove godine u listopadu, u Orahovici, novih 60 studenata, a do tog perioda bi i zgrada studija trebala biti spremna. U razgovoru smo s još jednim studijem i već ove godine bi mogao u Orahovici krenuti novi studij jer cilj nam je da imamo oko 200 studenata pa onda krenuti u izgradnju studentskog doma. Puno je tu još projekata koje radimo i zato očekujemo punu podršku i pomoć Županije kako bi sve što lakše i brže riješili“ – rekao je između ostalog orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Pročelnik Igor Andrović potvrdio je sjajnu međusobnu suradnju s Gradom Orahovicom te pohvalio grad na sjajnim idejama i projektima:

– „Posebno mi je drago da je evo, sada, prošao novi projekt Grada Orahovice vezan uz prekograničnu suradnju s Republikom Mađarskom, vrijedan oko 3,5 milijuna kuna. Ono što je sada aktualno, odnosno ono što je u evaluaciji, je projekt Mreža poduzetničkih inkubatora koji je prijavila Virovitičko-podravska županija. Riječ je o izgradnji novih inkubatora u Pitomači, Slatini i Orahovici uz dodatak novih dijelova koje smo uočili kao nedostatke u postojećem virovitičkom poduzetničkom inkubatoru. Projekt je vrijedan 27 milijuna kuna, prošao je administracijski dio i vjerujemo da će proći, a ovim putem zahvaljujem se Gradu Orahovici koji nam je ustupio zemljište za gradnju inkubatora u Orahovici. Naravno da smo na raspolaganju, kako mi kao Županija tako i Razvojna Agencija VIDRA za svaki vid pomoći Gradu Orahovici kao i do sada.“ – rekao je između ostalog pročelnik Igor Andrović. Nakon radnog sastanka obišli su buduću zgradu studija fizioterapije u Orahovici, buduću “kuću vina”, te još nekoliko lokacija gdje bi Županija trebala pomoći Gradu u realizaciji projekata. (vpz.hr, T.P.)

{gallery}SlikeGodina2017/Androvic2017-03-30{/gallery}