Održana izvještajno – izborna skupština biciklističkog kluba LOOD

SkupstinaBK LOOD2017 002

Redovnu, godišnju Skupštinu održali su članovi Biciklističkog kluba ”LOOD” Orahovica. Iznoseći izvješće o radu za proteklu 2016. godinu, predsjednik kluba Mario Vida naglasio je kako je 2016. najuspješnija godina kluba do sada:

-U protekloj godini ostvarili smo odlične rezultate kako u natjecateljskom tako i u organizacijskom pogledu. Moram prije sveg naglasiti da smo pojačali broj članstva u odnosu na 2015. godinu, a riječ je o aktivnim članovima, dakle natjecateljima koji ostvaruju sjajne rezultate.  U prošloj godini smo organizirali, odnosno bili domaćini tri najveća događaja Slavonske brdske biciklističke lige, a to su početni sastanak lige uoči sezone, potom državni MTB tečaj za biciklističke suce što je po prvi puta uopće u Slavoniji i na kraju sezone smo bili domaćini velike završnice, proglašenja najboljih u slavonskoj ligi. U Orahovici smo pripremili i dvije utrke, po prvi puta MTB Adventure race, orijentacijske utrke u kojoj su sudjelovalo preko 80 natjecatelja iz cijele Hrvatske te susjednih inozemnih zemalja, a redovni dio našeg rada bilo je i redovno kolo Slavonske brdske biciklističke lige, odnosno naša utrka XC Srednjovjekovnim stazama. Naši članovi bili su i dio najveće hrvatske biciklističke priče, utrke Tour de Croatia. Što se natjecateljskog dijela tiče, rezultati i prošloj godini su bili odlični. Sudjelovali smo na svim utrkama Slavonske lige, a najbolje rezultate ostvarili su junior Ante Pezić ukupnim 3. mjestom u svojoj konkurenciji, a Ante je ostvario vrhunski rezultat, 2. Mjesto na kupu Hrvatske na maratonu u Koprivnici. Nino Margaretić bio je ukupno 3. u konkurenciji veterana, a Luka Kljajić bio je ukupno 5 n najjačoj kategoriji ”elite”. Ekipno smo prošle sezone završili ukupno 5 u ligi što je najbolji rezultat kluba u povijesti. – rekao je Vida te  naglasio kako klub sudjeluje u osnivanju regionalne biciklističke udruge koja bi obuhvaćala sve klubove istočne Hrvatske u cilju da ona nastupa zajednički u nizu biciklističkih projekata. Jedan od najvećih koraka BK LOOD-a u narednom razdoblju bit će priprema Hrvatskog biciklističkog kupa 2018.:

-2018. Godine slavimo 1o godina kluba i to bi nam bio najveći poklon. Puno će tu trebati rada i truda, suci koji su bili na tečaju prošli su stazu i bili oduševljeni te potvrdili kako uz male dorade na stazi naša XC utrka Srednjovjekovnim stazama može dobiti domaćinstvo Hrvatskog kupa. To bi bila sjajna promocija našeg biciklizma, ali i Orahovice i njenih ljepota pa stoga vjerujem kako ćemo imati podršku Grada Orahovice i Zajednice športskih udruga grada te ostalih sponzora.- zaključio je Vida. Skupštinu i rad kluba pozdravio je i orahovački gradonačelnik Orahovice Josip Nemec pohvalivši rezultate i trud orahovačkih biciklista:

-BK Lood je uistinu puno i marljivo radio i čestitam im na odličnim rezultatima. Svi planovi koji su izneseni su odlični i Grad će svakako biti podrška klubu koliko to bude mogao kao i do sada. – rekao je između ostalog gradonačelnik Nemec. (V.G.)

26. veljače 2017. održana je izvještajno – izborna skupština biciklističkog kluba LOOD Orahovica na kojoj je bio prisutan i gradonačelnik Josip Nemec. Izvješće o radu u 2016. iznio je predsjednik Mario Vida te je naglasio da je klub ostvario vrhunske rezultate u natjecateljskom i organizacijskom pogledu, također je povećao broj članova sa 15 na 21. Organizirali su MTB Adventure race, XC utrku Srednjovjekovnim stazama i biciklijadu „Biciklom u prirodi“.

U izbornom dijelu izabrano je novo staro vodstvo pa je tako predsjednik i dalje ostao Mario Vida a dopredsjednik Robert Hofman.

U planu za 2017. naglasili su nastavak organiziranja tradicionalnih utrka te daljnju suradnju s gradom Orahovica.

Gradonačelnik je čestitao na dosadašnjem radu i poželio uspješan rad i tijekom ove godine.

 

{gallery}SlikeGodina2017/SkupstinaBiciklisti2017{/gallery}