Održana izvještajna skupština udruge HVIDR-a Orahovica

SkupstinaHvidra2017 008

Udruga HVIDR-a Orahovica održala je 24. veljače 2017. godine redovnu izvještajnu skupštinu u društvenom domu u Crncu. Član predsjedništva udruge Stjepan Pavić po otvaranju skupštine pozdravio je sve prisutne i predložio radno predsjedništvo u sastavu Frano Bačmaga kao predsjednik te Ivana Grgurića, Ivana Jarneca i sebe kao članove radnog predsjedništva, a Roberta Sama kao zapisničara.

 

Na skupštini su podnesena izvješća predsjedništva, financijsko izvješće, izvješće nadzornog odbora i izvješće športskog odbora koja su ujedno i jednoglasno prihvaćena. Predsjednik radnog predsjedništva Bačmaga pozdravio goste, predsjednike Orahovačkih braniteljskih Udruga Stjepana Dujmića, Antuna Grabovca, Zlatka Ivankovića, Miroslava Milovukovića i Miroslava Tota, te predsjednika UHBDDR Duga Međa Darka Eichlera, predsjednika Udruge HVIDR-a Slatina Matu Bubaša, gradonačelnika grada Orahovice Josipa Nemeca, pomoćnika ministra branitelja Nenada Križića i na kraju i domaćina, načelnika općine Crnac Matu Damjana.

Pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić pričao je o zajedništvu branitelja i kako je teško financirati Udruge, ali unatoč teškim vremenima treba raditi i biti uporan jer uvijek se može bolje.

Domaćin ovogodišnje skupštine, načelnik Mato Damjan zahvalio se braniteljima na njihovoj žrtvi i rekao kako će kod njega uvijek imati podršku kako privatnu tako i Općine Crnac.

Gradonačelnik Grada Orahovice, Josip Nemec pohvalio je rad Udruge. Naglasio je kako je problem što branitelji nisu jedna cjelina već se dijele, a to nejedinstvo je možda i najveći problem braniteljske populacije jer tko bi išta mogao braniteljima da su složni, nada se da će udruga i dalje nastaviti dobro raditi i surađivati sa gradom, ali i sa svim udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata.

 

{gallery}SlikeGodina2017/SkupstinaHVIDR-a2017{/gallery}