Osnovana Kreativna udruga „Piccolo“ u Orahovici

Piccolo 11 2016 002

30. studenog 2016. godine u s početkom u 18:00 sati održana je Osnivačka skupština Kreativne udruge „Piccolo“ kako bi se grupa entuzijasta i kreativaca uobličila i dobila formu za daljnje djelovanje.

Naime, s početkom predblagdanskog razdoblja rodila se ideja da se i najmlađima pruži nešto zanimljivo, kreativno, nešto o čemu će u vrtiću i školi pričati, ali što će i mamama i tatama „olakšati“ te na par sati zaokupiti misli mališana. Novonastale Radionice Djeda Božičnjaka pokazale su se tako kao pun pogodak te od prvotnog straha da li će se iste realizirati, sada vidimo koliko je ovo bilo potrebno te malo po malo sve to izrasta u hvalevrijedan projekt.

Tako svake subote i nedjelje od 16:00 do 19:00 sati radionice rade punom parom. Do sada se izradilo svašta, a svakim idućim sastankom Udruge „Piccolo“ rađaju se nove ideje pa se tako nedjeljom organizira i Dječji disco gdje su se do sada održale dvije plesne večeri i djeca su uživala.

Moramo pohvaliti sve članove kojih za sada ima desetak, Udruga kao takva neće biti vezana samo za najmlađe i adventsko razdoblje već će svojim idejama probati upotpuniti što više manifestacija brojnim sadržajima. Temeljna djelatnost novonastale udruge biti će razvijanje kreativnih vještina, poticanje na druženje i socijalizaciju, organiziranje radionica, ali brojnih drugih događanja i pružanje sadržaja kojih je ovdje potrebno.

Udruga ima imenovana sva potrebna tijela, predsjednica je Tamara Petrović koja ovim putem poziva sve one koji misle da svojim idejama i marljivošću mogu doprinijeti radu udruge, da se učlane i podrže ovakve inicijative.

– „Svesrdno se nadamo kako će ovo prerasti u nešto još puno veće i da će udruga surađivati i s ostalim udrugama kako bi se građanima pružio što bolji i sadržajniji program tijekom cijele godine.“ – zaključila je gđica Petrović. (S.G.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/UdrugaPiccolo2016{/gallery}