U Karlovcu održano 21. državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Karlovac 2016 10 01 018

U subotu, 01. listopada 2016. godine, u organizaciji  Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, a pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja,  održano je u Karlovcu 21. državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na kojem je sudjelovalo 1200 natjecatelja iz 20 županija i Grada Zagreba, među kojima su bili i članovi UDVDR Podružnica Virovitičko – podravska, na čelu s predsjednikom Josipom Nemecom. Dragovoljci i veterani Domovinskog rata natjecali su se u 8 disciplina: boćanje, elektronski pikado, kuglanje, mali nogomet, šah, streljaštvo, stolni tenis i povlačenje užeta.

Program je započeo svečanim mimohodom sudionika gradskim središtem te je potom održano svečano otvaranje natjecanja na Trgu bana Josipa Jelačića u Karlovcu, gdje su se prisutnima obratili general Đuro Dečak, predsjednik UDVDR RH i ministar branitelja Tomo Medved, koji je i otvorio natjecanje te svim sudionicima poželio dobre sportske rezultate i ugodno druženje. Nakon svečanog otvaranja natjecanja, izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće na spomeniku hrvatskim braniteljima na Turnju.

Po završetku natjecanja, članovi predsjedništva UDVDR RH uručili su pehare i medalje najboljim ekipama. U ukupnom poretku, najuspješniji su bili članovi UDVDR Podružnica Primorsko – goranska, drugo mjesto pripalo je Podružnici Zagrebačke županije, a treće mjesto Podružnici Karlovačke županije.  Podružnica Virovitičko – podravske županije u ukupnom poretku našla se na 8. mjestu, ali su u natjecanjima po disciplinama osvojili 3. mjesto u šahu i 2. mjesto u elektronskom pikadu, za što su primili i priznanja. (T. Petrovic)

 

{gallery}SlikeGodina2016/Karlovac-Igre2016{/gallery}