Započeli radovi na postavljanju novih info ploča

Info ploce Lok i Lab 003

22. rujna 2016. započeli su radovi na izgradnji nosača za info ploče kod lokomotive i labirinta Ružica grad za koje je Hrvatska turistička zajednica za projekt prijavitelja TZ grada Orahovice odobrila sredstva.

Radi se o izrgradnji postolja i okvira u središtu grada za dvije info ploče: jedna uz labirint „Ružice grada“ i druga uz Lokomotivu Krauss Maffei 80 – 81 nešto južnije, u parku u Aveniji blizanaca.

Radovi su započeli iskopavanjem tla gdje će se navesti podloga te će se napraviti temelji koji će držati nosače drvene konstrukcije u kojoj će s unutarnje strane pleksiglasa biti zalijepljena folija s informacijama i fotografijama (grafička priprema). Nešto slično se u Orahovici već radilo kod cvjetne piramide gdje imamo info ploču blizanaca.

Na info pločama će posjetitelji ukratko moći pročitati informacije, povijesne činjenice te vidjeti stare i nove fotografije s temom lokomotive i Ružice grada.

Otvorenje info ploča najavljeno je za 30. rujna 2016. u 17,00 sati kada će biti upriličeni i nastupi djece iz vrtića i osnovne škole povodom Svjetskog dana turizma. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/InfoPloce2016/InfoPlocePocetakRadova2016{/gallery}