Uskoro počinje nastava za prvu generaciju orahovačkih studenata Fizioterapije

faks09 201600001

Prigodnom svečanosti u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici u ponedjeljak, 03. listopada 2016. godine, biti će obilježen početak nove akademske godine i početak nastave za prvu generaciju studenata sveučilišnog preddiplomskog studija Fizioterapije. Višegodišnjim radom i upornošću dekana Medicinskog fakulteta u Osijeku prof.dr.sc. Aleksandra Včeva i gradonačelnika Josipa Nemeca, sveučilište u Orahovici postalo je stvarnost. Ponedjeljak, 03. listopada 2016. povijesni je dan za Orahovicu, dan kada uistinu postaje sveučilišni grad.

Svečanost otvaranja akademske godine, osim studenata i profesora, svojim će prisustvom uveličati Boštjan Žekš, savjetnik Predsjednika Republike Slovenije za visoko školstvo, znanost i tehnologiju, Jože Krašovec, potpredsjednik Slovenske akademije znanosti i umjetnosti, Smiljana Knez, slovenska veleposlanica u Hrvatskoj i Marko Rakovec, ministar savjetnik slovenske veleposlanice u Hrvatskoj.

Sveučilišni preddiplomski studij Fizioterapije u Orahovici treći je takav studij na području cijele Republike Hrvatske, kojeg imaju samo Split, Osijek i Orahovica, a uzevši u obzir sve studijske programe na svim fakultetima, studij Fizioterapije prema poželjnosti studijskog programa nalazi se na drugom mjestu. Nakon završene tri godine sveučilišnog preddiplomskog studija Fizioterapije, studenti će biti kompetentni organizirati i provoditi modele primjene fizioterapije, čime su osposobljeni za samostalan rad u zdravstvenim ustanovama, zdravstveno – rehabilitacijskim centrima i drugim objektima zdravstvenog turizma.

Svim studentima želimo uspješnu 2016./2017. akademsku godinu!

Save

Save