Udruga Jaglac završila projekt uređivanja dvorišta

JaglacDruzenje015

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” Orahovica zarvšila je projekt uređivanja dvorišta iza zgrade Udruge i tim povodom u goste pozvala orahovačkog gradonačelnika Josipa Nemeca. Predsjednica Jaglaca Đurđa Šimatović o projektu je rekla:

-Riječ je o projektu pod nazivom ”Priroda u mom vrtu” odobrenom u okviru financijskih podrški pod nazivom ”Lokovez” Zaklade Slagalica iz Osijeka. Naša udruga  jedna je od dvije županijske udruge koja je odabrana za pomoć. Cilj ovog projekta je stvoriti preduvjete za daljnje aktiviranje korisnika Udruge u zajedničkim aktivnostima čime će se doprinijeti unaprjeđenju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama u zajednici kroz socijalno uključivanje. Aktivnosti projekta su zaštita okoliša i prirode, opremanje sjenice u našem dvorištu čime će se stvoriti ugodno okruženje  za boravak u prirodi. Projekt provodimo u dvije faze, prva faza bila je prikupljanje sredstava u lokalnoj zajednici i to u vidu novca, materijala i usluga. – rekla je Šimatović. Orahovački gradonačelnik pohvalio je čelnike udruge na iznimno predanom radu za korisnike kojiam je pomoć nužna: 

– “Jaglac je jedna od udruga koja je pokazala kako se ne mora isključivo financirati iz gradskog Proračuna da preživjeli. Svojim radom aplicirali su na nekoliko projekata kako strukturnih fondova Europske unije tako i hrvatskih institucija i ministarstava i stvorili uvjete za ostvarivanje nekoliko sjajnih investicija. Naravno da je Grad Orahovica uvijek na raspolaganju ovoj udruzi što god bude trebalo, a ovi vrijedni ljudi imaju bezrezervnu podršku kako Grada tako i mene osobno. – rekao je gradonačelnik josip Nemec(V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/JaglacDruzenje2016{/gallery}