U Sopju održane sportske igre hrvatskih branitelja

sopje09 201600018

U organizaciji Općine Sopje i Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ, u subotu, 17. rujna 2016. godine, povodom 25. obljetnice oslobađanja karaula Zanoš i Bobrovac, u Sopju su održane sportske igre hrvatskih branitelja.

Na samom početku, u spomen na sve poginule i nestale branitelje, vijence su položili načelnik općine Sopje Josip Granjaš, načelnik Suhopolja Marijan Brlek, gradonačelnik i predsjednik UDVDR VPŽ Josip Nemec, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Nenad Križić, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-a RH Josip Đakić te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Na igrama su sudjelovali branitelji sa područja cijele Virovitičko – podravske županije, a snage su odmjerili u streljaštvu, visećoj kuglani i pikadu. Medalje i pehare najboljim natjecateljima i ekipama uručili su orahovački gradonačelnik i predsjednik UDVDR RH VPŽ Josip Nemec, načelnik Sopja Josip Granjaš, pukovnik hrvatske vojske u mirovini Mirko Brajtigam i general bojnik hrvatske vojske u mirovini i ratni zapovjednik specijalne policije „Baruni“ Mirko Horvatin. U pojedinačnim natjecanjima,članovi HVIDR-a Orahovica pokazali su se vrlo uspješnima. Prvo mjesto u pikadu osvojio je Stjepan Pavić, a u streljaštvu prvo mjesto pripalo je Darku Pigleru, dok je u ekipnom natjecanju 3. mjesto pripalo ekipi HVIDR – a Orahovica, a pehar je preuzeo predsjednik Damir Vratković.

{gallery}SlikeGodina2016/Sopje09-2016{/gallery}