Orahovica slavi dobru turističku godinu

turizam09 201600001

Usprkos ne baš uvijek naklonjenom vremenu, Orahovica je ove godine ostvarila uspješne rezultate na području turizma, s naglaskom na ponudi raznolikosti, bogate kulturno povijesne baštine i raznih zbivanja tijekom cijele godine, a koji svjedoče bogatstvu naše tradicije i koji našim posjetiteljima pružaju nezaboravno iskustvo.

Svjetska turistička organizacija je na svojoj sjednici održanoj u Torremolinosu u Španjolskoj 1979. godine odlučila pokrenuti obilježavanje Svjetskog dana turizma. Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. rujna putem prigodnih manifestacija, događanja i priredbi. Grad Orahovica i Turistička zajednica grada i ove godine priključit će se velikom broju gradova diljem svijeta koji će obilježiti Svjetski dan turizma, a koji se ove godine obilježava s temom „Turizam za sve – pristupačni turizam“. Program obilježavanja Svjetskog dana turizma u Orahovici održat će se 30. rujna 2016. godine u centru grada s početkom u 17,00 sati uz bogat zabavni program i izložbu maketa najpoznatijih orahovačkih turističkih atrakcija, Ružice grad i lokomotive „Ćiro“, a koje će izraditi učenici OŠ I. B. Mažuranić i polaznici dječjeg vrtića „Palčić“ u suradnji sa svojim učiteljicama i tetama.

Grad Orahovica i Turistička zajednica grada Orahovice pozivaju sve sugrađane i goste da uz dobro druženje i zabavu proslavimo uspješnu turističku 2016. godinu.