Na Mjesnom groblju u Četekovcu održana komemoracija žrtvama četničkog terora

Cetekovac2016 006

Na Mjesnom groblju u Četekovcu, održana je 25. komemoracija balinačkim, četekovačkim i čojlučkim žrtvama četničkog terora. Srbočetnički teror započeo je minobacačkim napadom 4. rujna 1991. godine točno u 9 sati i 5 minuta, a na oltar Domovine tog su dana svoje živote položila 24 mještana Četekovaca, Balinaca i Čojluga, dok je tijekom Domovinskog rata za slobodu Hrvatske svoje živote dalo sveukupno 34 mještana s područja općine Mikleuš.

Dostojanstveno je u nedjelju, 4. rujna, na Mjesnom groblju u Četekovcu obilježen ovaj dan. Svojom nazočnošću, kao i polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, su ga između ostalih uveličali: izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, pomoćnik ministra branitelja Stjepan Sučić, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Leon Žulj, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, izaslanstvo domaćina, Općine Mikleuš predvođeno načelnikom Milanom Dundovićem, izaslanstvo Grada Orahovice s gradonačelnikom Josipom Nemecom na čelu i mnogobrojne delegacije drugih gradova i općina, kao i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije…

Na skupu se moglo čuti kako još uvijek, 25 godina nakon ovog zastrašujućeg zločina, još nitko nije sankcioniran za navedena zlodjela, a da su nevino stradali tog 4. rujna 1991. godine, bili ubijeni samo zato što su bili Hrvati.

 

{gallery}SlikeGodina2016/Cetekovac2016{/gallery}