U Centru za edukaciju Orahovica, svečanim programom završena 13. Međunarodna ljetna škola mladih

CrveniKriz 2016 08 29 080

Svečanim programom kojem su nazočili izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt, bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić, gradonačelnik grada Orahovice Josip Nemec, zamjenik gradonačelnika grada Osijeka Vladimir Ham, predsjednik i mnogi drugi visoki uzvanici, zaključena je 13. Međunarodna ljetna škola mladih Crvenog križa.
Na početku programa, sve grupe koje su pohađale radionice, predstavile su performanse o onome što su naučili. Pa iako na svakoj završnoj svečanosti svi nazočni imaju osjećaj da bolje ne može, svaka nova škola to u korijenu demantira. Ovogodišnji performansi koje su pripremile grupe radionica prevencije ovisnosti, odgovornog spolnog ponašanja i sigurnog ponašanja na internetu su bili toliko stvarni i realistični da su mnogi ostali bez daha. Da bi ta poruka konstantno bila prisutna, organizator se pobrinuo da svi performansi budu snimljeni i kako je rekao rukovoditelj Škole Marko Đukić, isti će biti poslani lokalnim i nacionalnim televizijama da ih puste u svojim programima.  Đukić je dao i ocjenu škole te zaključnu riječ. Nazočnima su se potom obratili u ime predavača sudac Ustavnog suda Mato Arlović, zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham te gradonačelnik Orahovice Josip Nemec koji je rekao:

– „Pozdravljam i zahvaljujem se ovim mladim ljudima koji su pokazali koliko im je stalo do toga da pomognu drugima. Nevjerojatno je kako svih ovih 150 mladih ljudi širi toliko pozitivne energije. Vidimo da ste svi prošli odlično kroz ovaj program i da niste razočarali, a nadam se da ni Orahovica nije vas razočarala. Zahvaljujem se i čestitam organizatorima, a tako i svima koji su sudjelovali u ovoj 13. ljetnoj školi, predavačima i drugima koji su osposobili ove ljude koji žele učiti i upijaju sve novo.“ – završio je gradonačelnik Nemec, te još malo opisao Orahovicu i njene prirodne i kulturne ljepote. Nakon gradonačelnika Nemeca obratila se  i obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak te  potom župan Osječko-baranjski Vladimir Šišljagić, bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, a na kraju i izvršni predsjednik HCK-a Robert Markt.

 

{gallery}SlikeGodina2016/CrveniKriz2016-08-29{/gallery}