Sanja Bošnjak, Josip Đakić, Vesna Bedeković, gradonačelnik Josip Nemec i njegov zamjenik Darko Žužak obišli radove na Orahovačkom području

ObilazakRadova009

Uz domaćinstvo orahovačkog gradonačelnika Josipa Nemeca, saborski zastupnik Josip Đakić, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske-županije sanja Bošnjak te ravnateljica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Virovitica Vesna Bedeković, obišli se nekoliko orahovačkih gradilišta, u prvom redu sanaciju klizišta na prometnici Orahovica-Kutjevo, a potom uređenje infrastrukture u ulici Riječani te uređenje tzv. Jelićevog oborinskog kanala.
Sanacija klizišta Orahovica-Duzluk rađena je na potezu od 13 m ceste i izvedena je potpornim gabionskim zidom i obnovom nasipa na nizbrežnoj padini. Radove je izvodila Gravia d.o.o Osijek, a nadzor je izvršio Željko Lovreković. Investitor su Hrvatske ceste, a sredstva su dobivena putem njihovog sporazuma s Fondom za zaštitu okoliša.  O radovima na oborinskim kanalima orahovački gradonačelnik je rekao:

-Važno je bilo izgraditi mrežu koja će bez prepreka ulaziti u tijek naše rijeke Vučice. Taj ”Jelićev” kanal je specifičan je rađen tako da ispod jednog kanala ide drugi- Tako smo to morali napraviti jer kada voda ide iz ulica Riječani i Miroslava Krleže puni nam Mlinski kanal koji ne može primiti toliko vode.  Ovakvim zahvatom smo to regulirali i riješili jedan veliki dio oborinskih vod na području grada Orahovice. Saborski zastupnik Josip Đakić pohvalio je rad u Orahovici na sigurnosti građana:

-Sva ova gradilišta su budućnost i sigurnost Orahovice. Posebno mi je drago vidjeti ove radove na funkcionalnosti oborinskih voda za koje se nadam da će ovi zahvati u prostoru riješiti sve one probleme koje je Orahovica nedavno imala s poplavama. Mogu samo reći da je ovo hvalevrijedna inicijativa gradonačelnika Nemeca koji stvarno grad uređuje po mjeri stanovnika. – zaključio je Đakić. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/ObilazakRadova08-2016{/gallery}