Zbog velikih padalina izlili se kanali i rijeka Vučica

Poplava2016 07 16 037

Nakon nevremena prije 3 dana, Orahovicu je pogodila nova nepogoda. kako je proglašena elementarna nepogoda zbog olujnog vjetra u srijedu, u subotu 16. srpnja 2016. zbog jakih padalina došlo je do bujanja rijeke vučice i orahovačkih kanala voda je najprije zaprijetila središtu grada, ali nakon nekog vremena se povukla. U popodnevnim satima izlilo se korito rijeke vučice u ulici Kralja Zvonimira u donjem dijelu grada prema benzinskoj postaji tzv. Doljanima. Voda je iz korita protjecala kroz dvorišta obiteljskih kuća i izlijevala se na ulicu te tekla prema raskrižju s Dalmatinskom, a u dalmatinskoj je poplavilo sva dvorišta između rijeke i raskrižja.

Orahovački gradonačelnik Josip Nemec obišao je poplavljena mjesta te ispričao da je retardacijska brana zaustavila veći dio bujice, ali kako i dalje pada kiša voda je počela prelijevati branu skoro cijekom njenom širinom.

Organiziran je i dovoz vreća s pijeskom jer je na još nekim mjestima voda zaprijetila kućama.

U kasnijim popodnevnim satima bujica je preplavila i dio ulice Matije Gupca, a ceste su zatvorene jer se vozilima ne može prolaziti.

 

{gallery}SlikeGodina2016/Poplava2016-07-16{/gallery}