U subotu 16. srpnja 2016. održat će se 24. Orahovačka čobanijada

U subotu, 16. srpnja 2016. godine na izletištu „Orah“ održat će se 24. put za redom, tradicionalno natjecanje u pripremanju čobanca u organizaciji Lovačke Udruge „Vepar“, Grada Orahovice i Turističke zajednice. Čobanijada u Orahovici redovito je dobro posjećena manifestacija koja okuplja brojne majstore kotlića i brojne posjetitelje.

Cilj ove manifestacije je druženje i okupljanje, a ne natjecanje. Uključit će se Mjesni odbori i Udruge, a očekuje se i velik broj gostiju izvan Orahovice.

Organizatori su za sve natjecatelje osigurali 1kg divljači, 1kg junetine, 1L vina, vodu, drva, ložišta, 1 stol i suncobran te dasku za meso. Stručni žiri ocjenjivat će boju, okus, gustoća i koheziju – kompoziciju

namirnica. Prijave za natjecanje traju do petka, 15. srpnja, prima se 21. ekipa, a ako se mjesta ne popune do petka moći će se prijaviti i na izletištu orah prije samog natjecanja. Posjetitelji će se moći zabaviti uz program tamburaške glazbe i čobanac po promotivnoj cijeni.

U subotu će se još jednom okupiti majstori kotlića koji će odmjeriti snage u kuhanju čobanca, uz velik broj posjetitelja i u odličnoj atmosferi. Svatko na svoj način radi ovo popularno i nadaleko poznato slavonsko jelo. Budite i vi dio ovog tradicionalnog okupljanja uz kotlić i odličnu atmosferu i u subotu se zaputite na izletište „Orah“ i poznato Orahovačko jezero.

Prijavnice za natjecanje možete skinuti na poveznicama ispod:

 

Čobanijada 2016 – Prijavnica.xlsx

 

Čobanijada 2016 – Prijavnica.pdf