Orahovica dan kasnije: Jutro je otkrilo snagu olujnog nevremena

Orahovica Nevrijeme2016 07 14 034

U središnjem parku radnici Hrvatskih šuma rušili su nekoliko drveća koja su dan ranije uništila tri parkirana automobila. Njima, nakon olujnog nevremena nije bilo spasa. U samo 20 minuta, vjetar je poharao središte Orahovice. Razmjeri katastrofe bili su vidljivi već u srijedu, no, tek je jutro donijelo prikaz strahote užasa, jer je, naime, Orahovicu i tijekom noći, još dvaput pogodila oluja.

No, tijekom te noć, gradonačelnik Josip Nemec je „sve digao na noge“. Radnici komunalnih tvrtki, Hrvatskih šuma, ali i mnogobrojni građani, krenuli su u raščišćavanje gradskih ulica i parkova. Tako je na zgradu autobusnog kolodvora, palo drvo, uništilo krovište. No već ujutro, radnici su bili na terenu, kako bi sanirali štetu. Radove su, uz gradonačelnika Josipa Nemeca, obišli i saborski zastupnik Josip Đakić i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.

Središnji park u Orahovici, koji je sve ove godine ponos ovog grada, je ostao bez nekoliko drveća, ali prava „pošast“ je pogodila Park Roberta Domanija koji je gotovo da više ne postoji. Vjetar se sa stablima igrao kao s čačkalicama, gulivši im koru i bacajući ih u obližnje dvorište gdje je stradao automobil i krovište. Teško je stradala i zgrada Phoenixa u središtu grada kraj Gradske uprave jer joj je vjetar odnio ogromno krovište.

Ovakvo nevrijeme se ne pamti. No, u četvrtak oko podneva, vrijedni Orahovčani su sanirali najveći dio šteta u nevremenu o kojem će se još dugo pričati, jer niti oni najstariji ne pamte „kad je ovako drveće letjelo zrakom“ kao te srijede 13. srpnja. (Foto: K. Toplak, N. Klepač i T. Pančić)

 

{gallery}SlikeGodina2016/Nevrijeme2016-DanPoslije{/gallery}