Održan sastanak Povjerenstva za obnovu parkova i drvoreda

Park MO Doljani2016 07 22 001

U prostorijama Gradske uprave gradonačelnik Josip Nemec sazvao je sastanak za razmatranja zahtjeva Mjesnog odbora Doljani, da se sruše određena stabla u parku na Trgu Damira Hornunga. Članovi povjerenstva Darko Žužak, Zoran Stošić, Irela Strabić, Ivica Podboj, Miroslav Mendroš i Đurđica Grubišić upoznati su s problemima u parku na trgu D. Hornunga. Postoji veći broj stabala koja su osušena, nakrivljena i prijete sigurnosti građana, a nakon nedavnog olujnog vremena koje je rušilo i čupalo iz korijena i zdravo drveće, naglašeno je da se po pitanju preventivnog uklanjanja drveća treba žurno postupiti. Na projekcijskom platnu prikazan je lokalitet gdje se treba izvršiti uklanjanje drveća, no kako se iz iste ne može dobiti realan dojam o broju stabala i stvarnoj potrebi uklanjanja, gradonačelnik predlaže svim prisutnima odlazak na lokaciju parka, kako bi se označila pregledala i odmah obilježila sporna stabla.

Nastavak sastanka održao se na lokaciji u parku na Trgu D. Hornunga, gdje se svim gore prisutnim članovima pridružio i predsjednik MO Doljani Zvonko Borda. Članovi su zajedno pregledali stanje pojedinih stabala, te osušena i iskrivljena stabla za koje postoji opasnost da se sruše i bez vanjskih utjecaja kao što su vremenske nepogode pa je komunalni redar obilježio stabla predviđena za rušenje. Daljnjim pregledom u parku, članovi su predložili da se sruši još nekolicina stabala koja na prvi pogled ne izgledaju kao ugroza (nisu osušena), ali zbog svoje blizine obližnjoj zgradi te državnoj i županijskoj cesti, i zbog nedovoljnog razmaka među pojedinim stablima, mogu biti opasna po život i imovinu uslijed slične oluje kakva je nedavno zadesila Orahovicu.

Nakon pregleda i rasprave među prisutnim članovima povjerenstva, označeno je za uklanjanje ukupno 11 stabala koja potencijalno predstavljaju ugrozu za građane.

 

{gallery}SlikeGodina2016/PovjerenstvoParkovi2016-07-22{/gallery}