Nezapamćeno olujno nevrijeme zahvatilo Orahovicu

IMG 8673

U srijedu 13. srpnja 2016. veliko je nevrijeme zahvatilo grad Orahovicu, a pogotovo središte grada gdje je jak vjetar uz kišu i tuču lomio drveće i dizao krovove.  Na svu sreću nema teže  ozlijeđenih, ali je napravljena više milijunska šteta na nekretninama i osobnim i teretnim vozilima. Potpune razmjere štete ovog nevremena  će se moći utvrditi tek sutra ujutro, a prema prvim procjenama je srušeno preko 200 stabala, oštećeno   je 10-ak automobila, neke tvornice i kuće su ostale  bez krovova, a parkovi su neprepoznatljivi.

Gradonačelnik  grada Orahovice Josip Nemec sazvao je  u 22 sata stožer zaštite i spašavanja na kojem je informirano sve o nastalim štetama te na koji način će se što prije grad dovesti u normalu.  Zaključak je da se naprave grupe i da se sutra od ranog jutra krene u raščišćavanje grada prema prioritetima.  U akciju će se uključiti i  Hrvatske šume, DVD Orahovica, komunalno poduzeće i drugi.

Nakon olujnog nevremena prvi su se u akciju, uz gradonačelnika Nemeca, uključili vatrogasci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva i  djelatnici gradske uprave, a potporu je dala   i služba 112 koja će se u sutrašnjoj akciji uključiti sa materijalnim stvarima, najlonom i drugim potrebitim materijalom.

„Ono što sa sigurnošću mogu potvrditi je da na sreću nije bilo ljudskih žrtava“- rekao je gradonačelnik Nemec te naglasio da se ni najstariji stanovnici Orahovice ne sjećaju nevremena takve jačine.

 (Tekst: R.Turkalj, foto: T.Pancic, www.Facebook.com)

 

{gallery}SlikeGodina2016/Nevrijeme2016{/gallery}