Još malo pa počinje četverodnevni provod na ovogodišnjem 9. po redu Ferragosto JAM-u

FerragostoJam9 Plakat Jumbo

Od malog okupljanja nekolicine frendova u devet je godina Ferragosto JAM narastao do najvećeg i najpopularnijeg slavonskog festivala. Kroz godine prste u vodu jezera nadomak Orahovice umakalo je više od 100 bendova, kolektiva, pojedinca i DJ-a te nebrojeno mnogo posjetitelja koji se svake godine nanovo rado vraćaju u Slavoniju početkom kolovoza, a da će se vratiti i ove godine garantira impresivan, sada već upotpunjen line up.

Na pet će pozornica u četiri dana posjetitelje danonoćno zabavljati čak 33 izvođača i 8 DJ crew-a. Ove godine po prvi se puta na pozornicu pokraj jezera penje diva Josipa Lisac, kao i Bajaga i njegovi Instruktori. Od onih koji će ove godine donijeti odluku da će se idućih godina svakako vraćati na Ferragosto našli su se i Laka, M.O.R.T., Brut, ABOP, One Step Away, Loš Primjer, Fast Response, Fajrunt, Lady Jelena, Ti, Mixed up Mary, Billie Joan, Ognjen Čudnoređe, Plastic Knives, Beat Busters i Rochelle, Rochelle. Među onima koji su tu odluku već donijeli svoj su ponovni dolazak potvrdili Elemental i Six Pack pet godina nakon prvog nastupa, četiri godine su prošle od kada su Kawasaki 3p i Atheist Rap divljali pozornicom, a tri otkad su Bad Copy i Pips Chips & Videoclips Slavonskom avenijom krenuli put Ferragosta. Ove godine čeka nas repriza i njihovih nastupa, ali i Ede Maajke, Kiše metaka, Mikija Solusa, Saucesca, Lovely Quinces, Augusta i Domagoja Šimeka koji na Ferragosto JAM dolaze po drugi put. Od onih iskusnijih vraćaju se i Muscle Tribe of Danger and Excellence (treći put) i Mašinko (četvrti put) za redom.

Uz ovaj bogati live program, Ferragosto Jam osigurava i odlične partije uz DJ crew-ove: Naša Stvar, Blaw:Blaw, Bassinga!, #DobroJutroFerragosto DJ’s, Revolt DJ’s, DJ Ervin Mandari, VRH i Dance Hard.

Osim glazbe na Piknik, Izštekanom, #DobroJutro, Dance Hard i po prvi puta ove godine na Pssst, party stageu, ove se godine po 6. put održava Memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Krunoslav Bošnjak“, kao i moguća cjelodnevna roštiljanja u privatnim aranžmanima.

KAKO DO FERRAGOSTA U NEKOLIKO KORAKA?

ULAZNICE

Prvi i najbitniji korak kupnja je ulaznica koje u pretprodaji od 1. lipnja možete kupiti po cijeni od 100 kuna (festivalska**) odnosno 80 kuna (jednodnevna). Festivalska ulaznica na ulazu na Ferragosto koštat će 125 kuna, dok ćete za onu jednodnevna na ulazu morati izdvojiti 95 kuna.

Ulaznice je u pretprodaji moguće kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: Dirty Old Shop (Tratinska 18, Zagreb), Club Blues Orahovica (Orahovica), Caffe Bar Kesten (Osijek), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a, Rijeka), KKC Pixel (Koprivnica), ROST (Donji Miholjac), Tom Klub Požega (Požega), Rock Bar Fontana (Đakovo), Caffe-Disco Bar Štedna (Virovitica), Aquarius (Našice) te putem Entrio sustava.

** Festivalska ulaznica uključuje ulaz na sve dane festivala, ulaz na svih pet stageova, besplatan kamp u za to predviđenom prostoru, besplatan prijevod od kolodvora do jezera i natrag.

DOLAZAK DO ORAHOVICE

Nakon što ste kupili svoju dnevnu ili festivalsku ulaznicu, do Orahovice možete doći osobnim automobilom za koje je predviđen parking od 1500 slobodnih mjesta na festivalskoj lokaciji (parking se naplaćuje prema cjeniku) ili vlakom. I ove godine u suradnji s Hrvatskim Željeznicama Ferragosto vam osigurava popust od 40% na povratnu kartu za vlak do kolovodra Zdenci-Orahovica, od kuda će do festivalske lokacije voziti besplatni autobusi.

KAMP I ROŠTILJANJE

Za sve posjetitelje festivala (i one s jednodnevnom i one s festivalskom ulaznicom) osiguran je besplatan Ferragosto kamp na Orahobvačkom jezeru. Ove je godine prostor kampa proširen za još jednu livadu pa će tako svatko moći pronaći svoj metar kvadratni pod orahovačkim nebom. Kampiranje je moguće i izvan predviđenog festivalskog kampa, no u tom slučaju se naplaćuje prema cjeniku.

Roštiljanje na Jezeru je dozvoljeno, a vatra se smije paliti samo na mjestima određenim za to. Drva možete ponijeti svoja, možete ih pronaći u šumi ili ih možete kupiti od uprave Jezera. Budući da se jezero nalazi u Parku Prirode PAPUK, sjeća drveća je strogo zabranjena i kažnjiva.

FerragostoJam9 Plakat