Održano 3. ocjenjivanje kulena u Orahovici

SVIK2016 OcjenjivanjeKulena004

U četvrtak, 23. lipnja 2016. godine, u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice, održano je 3. ocjenjivanje kulena u sklopu 2. Sajma vina i kulena. Za ocjenjivanje je zaprimljeno 16 uzoraka, od kojih se 10 uzorka nagradilo zlatnom medaljom, 3 srebrnom i 3 broncom. Kvalitetu kulena ocjenjivala je stručna komisija u sastavu: Vladimir Pleša, predsjednik komisije te Antun Andelfinger i Tomislav Trstenjak, članovi komisije.

Prije početka ocjenjivanje, članove stručne komisije pozdravio je gradonačelnik Josip Nemec, istaknuvši da je sajam vina i kulena organiziran s ciljem pomoći gospodarstvenicima i poduzetnicima u ova teška vremena. Gradonačelnik je članovima komisije poželio ugodan rad, rekavši da ne sumnja da će dobro odraditi posao i izabrati najbolje i najkvalitetnije uzorke. Prisutne je pozdravio i Vladimir Pleša, predsjednik komisije, istaknuvši da je ponosan što je član komisije te rekao kako ocjenjivanje kulena već pomalo postaje tradicija u Orahovici i trebalo bi se raditi na tome da tako i ostane.

Tko ima najbolji kulen ostat će tajna do 25. lipnja 2016. godine, kada će se u sklopu 2. Sajma vina i kulena održati proglašenje i podjela medalja sudionicima ocjenjivanja. Svi posjetitelji imat će priliku degustirati sve uzorke kulena u sajamskom prostoru. Pozivamo sve zainteresirane da dođu na izletište Orah i uvjere se u kakvoću izvornog, domaćeg kulena.

 

{gallery}SlikeGodina2016/SVIK2016/SVIK2016-OcjenjivanjeKulena{/gallery}