Generacija osmoškolaca oprostila se od osnovne škole

ZbogomSkolo OS2016 043

Nakon osam godina ”napornog” školovanja još jedna generacija osmih razreda Osnovne škole ”Ivana Brlić-Mažuranić” oprostila se od osnovne škole i kreće u nove školske i životne pobjede. Osmaši su se od škole oprostili svečanom priredbom recitacijom, video uradcima i nastupom školskog glazbenog banda. Tradicionalno su majicama s natpisom ”Sve 5” nagrađeni učenici koji su svih osam razreda prošli s odličnim uspjehom, a nagrade su dobili iz ruku ravnateljice škole Maje Škraba i gradonačelnika Orahovice Josipa Nemeca:

-Osam godina sreće tuge, smijeha i ljubavi u ovoj školi je iza vas. Mislim da će vam ipak samo lijepe stvari ostati u sjećanju jer škola i je tu da vas uli samo lijepom i dobrom. Ja vas pozivam da nastavite biti vrijedni, pametni, mladi ljudi, da postanete odgovorni građani drage nam Domovine, a da vam sve vrijednosti koje ste naučili u ovoj školi budu temelj vašeg uspjeha. Samo hrabro dalje kroz život. – rekla je ravnateljica Škraba. Gradonačelnik Nemec poželio je da većina mladih ostane u gradu:

-Ovaj rastanak znači da ste napravili jedan iskorak u životu, neki su sretni neki možda i nisu što odlaze iz osnovne škole. No, život ide dalje i morate se boriti za svoj život, a ja se nadam da ćemo se viđati i našem gradu i da ćemo ga zajedno činiti još boljim . – rekao je između ostalog Nemec. Na kraju svečanosti uručene su nagrade najuspješnijim učenicima škole, a među najboljim je proglašen Franko Perković. A posljednja pjesma školskog banda najbolje je opisala sve emocije, ”Bili smo jednom najbolji, o nama su priče pričali….” Vrijeme uistinu prebrzo leti, djeca prebrzo postaju ljudi, no to je život, protiv toga ne možemo, jedino ovim mladima ljudima koji će tek kročiti u nove borbe, poželjeti da sve prođu kao i do sada uz osmijeh na licu. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/ZbogomSkolo-OS2016{/gallery}