U Virovitici održana tribina pod nazivom „Hrvatski branitelji danas“

ministarbranitelja05 201600003

U utorak, 09. svibnja 2016. godine, u prostorijama Velike vijećnice Virovitičko – podravske županije, povodom posjeta ministra branitelja Tome Medveda i njegovih suradnika, održana je tribina pod nazivom „Hrvatski branitelji danas“. Tribini su prisustvovali i obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, saborski zastupnik Josip Đakić, organizator, predsjednik ZUiČ HVIDR – a VPŽ Nenad Križić, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, obitelji poginulih, načelnici i gradonačelnici. Tribini je prisustvovao i orahovački gradonačelnik Josip Nemec, također hrvatski branitelj i suborac ministra Tome Medveda u 1. Gardijskoj brigadi “Tigrovi”.

Nakon uvodne riječi domaćina Nenada Križića, saborskog zastupnika Josipa Đakića i obnašateljice dužnosti župana VPŽ Sanje Bošnjak, ministar branitelja u Vladi RH Tomo Medved govorio je o smjernicama i budućem radu Ministarstva branitelja, kao i o problematici branitelja, novom Zakonu o Hrvatskim braniteljima te novostima u radu Ministarstva. Istaknuo je da će se prioritetne stavke novog Zakona odnositi na kvalitetno liječenje, mirovinski status, stambena pitanja, zapošljavanje nezaposlenih branitelja i članova njihovih obitelji , traženje nestalih branitelja u Domovinskom ratu i kažnjavanje zločinaca.

Po završetku tribine, svi prisutni odali su počast na Spomen obilježju poginulim hrvatskim policajcima u domovinskom ratu ispred zgrade Policijske uprave VPŽ te su posjetili stalni postav Domovinskog rata u Dvorcu Pejačević.

{gallery}SlikeGodina2016/Ministarbranitelja05-2016{/gallery}