Povodom 788. Rođendana garda Orahovice održana svečana sjednica gradskog Vijeća

SvecanaSjednica2016 05 03 009

Povodom 788. Rođendan grada Orahovice i Dan grada, blagdana Našašća svetog Križa, u novouređenoj višenamjenskoj dvorani, održana je svečana sjednica gradskog Vijeća grada Orahovice. Sjednici su nazočili izaslanik Predsjednice Republike Klinde Grabar-Kitarović, saborski zastupnik Josip Đakić, dopredsjednik županijske Skupštine VPŽ Mato Bubaš, izaslanik veleposlanice Republike Slovenije u Hrvatskoj Smiljane Knez, ministar, savjetnik i konzul Viktor Mlakar, zamjenik izaslanice republike Slovenije Marko Rakovec, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaše, dekan Medicinskog fakulteta Osijek Aleksandar Včev, članovi udruga, gospodarstvenici, predstavnici raznih institucija. Nakon uvodnog pozdrava predsjednika gradskog Vijeća Ivice Podboja, nazočnima se obratio orahovački gradonačelnik Josip Nemec istaknuvši kako Orahovice iz dana u dana raste:

-Idemo definitivno pravim putem, naporno radimo. Opredijelili smo se za turizam i gospodarstvo i imamo jedan snažan tim, marljive i stručne ljude koji znaju voditi Orahovicu prema naprijed. Imamo Bogomdan okoliš i klimatske uvjete, povijesne vrednote i sve je zapravo na nama, a po onome što je učinjeno do sada vidljivo je da vodimo svoj grad u sigurnu budućnost. – rekao je između ostalog Nemec. Na svečanoj sjednici potpisan je sporazum između Medicinskog fakulteta Osijek, Doma zdravlja VPŽ i Grada Orahovice u pravcu pokretanja Sveučilišnog preddiplomskog studija fizioterapije u Orahovici. Ugovor su potpisali dekan medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Aleksandar Včev, ravnatelj doma zdravlja VPŽ mr. sc. dipl. oec Igor Fazekaš te gradonačelnik Josip Nemec. U nastavku nazočnima su se obratili zamjenik izaslanice republike Slovenije Marko Rakovec, ispred načelnika s područja županije načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš te na kraju izaslanik Predsjednice Republike, saborski zastupnik Josip Đakić:

-Orahovica je biser ne samo naše županije već ovoga dijela Hrvatske. Evo postala je i sveučilišni grad što je itekako potrebno ovome gradu, ali i u županiji u školovanju stručnog kadra. Svi zajedno želimo naporom, radom i trudom uz turistički razvoj ovaj grad i gospodarski podignuti jer s pravom nosi naziv bisera koji treba čuvati. – rekao je između ostalog Đakić. Na kraju Sjednice podijeljene su gradske zahvalnice i plakete pe su tako zahvalnice dobili Karlo Mitrović za doprisnos u očuvanju, njegovanju i promicanju kulture i nesebično djelovanja u kulturno-umjetničkim društvima, Miroslav Tot za promicanje i razvoj športa, Časlav Sikora za izuzetan doprinos u zaštiti, očuvanju i promicanju prirodne baštine te Lovačka udruga Vepar za društveni rad na volonterskoj osnovi kroz provedbu aktivnosti u gradu i Turističkoj zajednici. Srebrnu plaketu primila je Udruga Klub dostava zvuka izuzetan doprinos razvoju turizma te promicanje svih aktivnosti mladih na području grada Orahovice te u cjelini za promidžbu i ugled grada Orahovice dok je više nego zasluženo Zlatnu palketu dobio Stanko Jović izuzetan dugogodišnji rad u kulturi, mjesnoj samoupravi, turizmu, gospodarstvu, humanitarnom i volonterskom radu, a što doprinosi razvitku, ugledu i promidžbi grada Orahovice i šire. Počasnim građanim grada Orahovice svečano je proglašen rođeni Orahovčanin, laureat slovenske Akademije znanosti i umjetnosti Vojo Lukić koji je na kraju i zahavlio u ime nagrađenih. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/DanGrada2016/SvecanaSjednica2016{/gallery}