Održana redovna izvještajna i izvanredna izborna skupština KUD-a Crkvar

KUD Crkvari Izborna2016 010

U petak 20. siječnja 2016. održana je redovna izvještajna i izvanredna izborna skupština KUD-a Crkvari kojoj je od ukupno 48 članova prisustvovalo 39. Izvješće o radu KUD-a Crkvari za proteklu godinu iznio je predsjednik Stanko Jović, istaknuvši da je KUD i prošle godine radio u kontinuitetu i u skladu sa zakonom . Darovita generacija folkloraša u protekloj godini imala je uspješne nastupe sa mnogim koreografijama te su često nastupali u drugim Društvima. Nastavljena je suradnja sa Stjepanom Tonkovićem-Pipušem, koreografom KUD-a Crkvari. U posljednjih nekoliko godina KUD Crkvari ima širok spektar kvalitetnih izvedbi te su u mogućnosti samostalno izvesti cjelovečernji program. Predsjednik je istaknuo da se u protekloj godini puno radilo i sa djecom te je zahvalio roditeljima koji prate njihov rad i dovoze djecu na probe. U protekloj godini članovi KUD-a Crkvari odradili su ukupno 20 gostovanja u RH te 2 nastupa u Mađarskoj. Polaznici malog KUD-a nastupili su 5 puta. Prošle godine radilo se na povečanju članstva obilaskom OŠ IBM ali uz nešto slabije rezultate.

Nabavljene su nove nošnje za koreografiju naziva Banat te dopunjeni ostali potrebni dijelovi nošnji.

Također su bili prisutni na svim gradskim manifestacijama, nastupili su u emisiji „Lijepom našom“ te su samostalno organizirali manifestaciju: 19.Crkvaračko prelo. Predsjednik je istaknuo dobru suradnju sa drugim KUD-ovima iz okolice, Mjesnim odborom Crkvari, DVD-om Crkvari i Gradom Orahovica, koji je tradicionalno pokrovitelj Crkvaračkog prela, također je zahvalio svim mještanima Crkvara koji pomažu rad KUD-a i organizaciju manifestacija.

Tajnik, Ivica Grgurić iznio je plan rada KUD-a koji je prvenstveno usmjeren na očuvanje i njegovanje kulturno-povijesnog naslijeđa. Članovi KUD-a i dalje će uvježbavati nove koreografije te će se nastaviti rad s najmlađima. U planu je također sudjelovanje na manifestacijama, kako u gradu, tako i županiji, organizirati 20. Crkvaračko prelo. Također, u planu je preuređenje stare škole u Novoj Jošavi u zavičajni muzej, obnova nošnji te nastavak dobre suradnje sa Mjesnim odborom, DVD-om i Gradom.

Na izbornom dijelu skupštine razriješeno je dužnosti svo vodstvo KUD-a te jednoglasno izabrano novo: predsjednik Ivica Podboj, dopredsjednik Josip Forintić, tajnik Ivica Grgurić.

Za doživotnog počasnog predsjednika imenovan je Stanko Jović.

Na kraju skupštine nazočnima su se obratili gosti. Gradonačelnik grada Orahovice, Josip Nemec čestitao je novom vodstvu i počasno predsjedniku na imenovanju, čestitao je članovima KUD-a na impozantnim rezultatima ostvarenim u protekloj godini, istaknuvši da je malo selo Crkvari dobar i lijep primjer suradnje mještana, Mjesnog odbora, DVD-a i KUD-a. Također je pohvalio način na koji predstavljaju Orahovicu te im je poželio da im 2016. godina bude uspješna kao i prethodna.

 

{gallery}SlikeGodina2016/KUD-Crkvari2016{/gallery}