Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Čačinci

DanOpcineCacinci2016 032

U Čačincima je u Restoranu Iva 2 15. travnja 2016. održana svečana sjednica Općinskog vijeća Čačinci. Uz nazočnost saborskog zastupnika Josipa Đakića, obnašateljice dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanje Bošnjak, domaćina, načelnika Općine Čačinci Mirka Mališa, predsjednika Općinskog vijeća Čačinci, Tomislava Tomića, bio je tu i velik broj gradonačelnika i načelnika: Josip Nemec (Orahovica), Željko Grgačić (Pitomača), Željko Vencl (Nova Bukovica), Hrvoje Miler (Špišić Bukovica), Tomislav Durmić (Zdenci), Predrag Filić (Voćin), Mirko Rončević (Čađavica), Josip Granjaš (Sopje), Mato Damjan (Crnac), Milan Dundović (Mikleuš).

Uoči sjednice, sudionici svečane sjednice Općinskog vijeća, predstavnici udruga branitelja, položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u središtu Čačinaca. U uvodu predsjednik Općinskog vijeća, Tomislav Tomić je pozdravio nazočne i čestitao svim stanovnicima općine Čačinci njihov dan. Načelnik Mirko Mališ je podcrtao gorući problem Slavonije, iseljavanje mladih, pozivajući sve institucije da se aktivno uključe u rješavanje ovog problema. U svom obraćanju je naglasio kako je u prošloj godini, usprkos smanjenim prihodima zbog mini porezne reforme, uz pomoć Virovitičko-podravske županije izgrađeno 5 dječjih igrališta, obnovljen je Dom kulture, izgrađeni su novi kilometri vodovodnih mreža…

– „Sve to radili smo iz Proračuna Općine, jer država za nas nije previše marila. Imali smo veliku pomoć Virovitičko-podravske županije i na tome se zahvaljujemo – istaknuo je Mirko Mališ.

Nagovijestio je nastavak ulaganja u 3, 4 i 5 fazu kanalizacije u Čačincima, novu rasvjetu, novi Dječji vrtić, izgradnju Doma u Bukviku itd.

U ime nazočnih gradonačelnik i načelnika, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec je pozdravio nazočne i rekao kako je na žalost do sada dosta teška situacija bila za manja mjesta u Virovitičko-podravskoj županiji jer se priliv sredstava u ovaj kraj drastično smanjio.

– „Zbog takve situacije snalazili smo se sami gdje smo uspijevali iz fondova EU povući sredstva za projekte za koje nismo nailazili na razumijevanje u državi“. – rekao je gradonačelnik i zahvalio se domaćinima na pozivu.

Sanja Bošnjak, obnašateljica dužnosti župana, istaknula je kako će općina Čačinci, kao i u ostalom sve općine i gradovi imati punu potporu Virovitičko-podravske županije u svojim razvojnim planovima i projektima.

– „Imali ste i imat ćete punu području Virovitičko-podravske županije i svih naših institucija, kao i VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije“.

Osobni izaslanik prvog potpredsjednika Vlade RH Tomislava Karamarka, u Čačincima je bio saborski zastupnik Josip Đakić. I on je podcrtao kako je za svaki grad, svaku općinu i svako naselje na ovom području važna bolja i sigurnija budućnost.

– „Svi naši gradovi, sve naše općine u proteklom su razdoblju doživjele razvoj. Istina, on je bio puno vidljiviji dok je HDZ s koalicijskim partnerima obnašao vlast. U posljednje četiri godine, suprotnoj političkoj opciji, kao da nije bilo važan razvoj ovoga područja, kao da su ga namjerno kočili. Mi ćemo se i dalje zauzimati za vas i bolji život na ovom području“ – zaključio je Josip Đakić.

 

{gallery}SlikeGodina2016/DanOpcineCacinci2016{/gallery}