POTPISIVANJE UGOVORA O SURADNJI IZMEĐU GRADA ORAHOVICE, MEDICINSKOG FAKULTETA U OSIJEKU I DOMA ZDRAVLJA VIROVITIČKO – PODRAVSKE ŽUPANIJE

Sveučilišni preddiplomski studij fizioterapije

Dana 03. svibnja 2016. godine, u sklopu svečane sjednice povodom proslave Dana grada, u multifunkcijskoj dvorani grada Orahovice održat će se potpisivanje Ugovora o suradnji između Grada Orahovice, Medicinskog fakulteta u Osijeku i Doma zdravlja Virovitičko – podravske županije, a u pravcu pokretanja Sveučilišnog preddiplomskog studija fizioterapije u Orahovici. Ugovor će potpisati prof. dr. sc. Aleksandar Včev, mr. sc. dipl. oec Igor Fazekaš i gradonačelnik Josip Nemec.

Cilj pokretanja Sveučilišnog preddiplomskog studija fizioterapije u Orahovici je stvaranje dovoljnog broja stručnjaka koji će završetkom studija biti kompetentni organizirati i izvoditi sve faze i elemente fizioterapije.

Svrha ovog studija je osposobljavanje studenata za samostalni rad iz područja fizioterapije u zdravstvenim ustanovama, zdravstveno rehabilitacijskim centrima, ustanovama za zdravstveni turizam, sportskim klubovima i ustanovama za rekreacijsko bavljenje sportom. Program studija prilagođen je suvremenim potrebama struke, primjeren je sposobnostima studenata i potrebama suvremenog zdravstva i zdravstvenog turizma.