Grad Orahovica postao sveučilišni grad, na jesen kreće preddiplomski studij fizioterapije

PotpisivanjeSporazuma MedFax2016 019

U maloj gradskoj Vijećnici u Orahovici održano je svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji između Grada Orahovice i Medicinskog fakulteta Osijek, a u pravcu pokretanja Sveučilišnog preddiplomskog studija fizioterapije u Orahovici. Sporazum su potpisali orahovački gradonačelnik Josip Nemec i dekan Medicinskog fakulteta Osijek Aleksandar Včev:

– „Moram se prije svega od srca zahvaliti dekanu Medicinskog fakulteta iz Osijeka, Aleksandru Včevu, inače rođenom Orahovčaninu, na velikoj pomoći pri ostvarivanju ove suradnje.

Ovo je jedan prelijepi primjer kako je čovjek rodom iz našeg grada odlučio pomoći svome rodnom kraju i nadam se da će mnogi slijediti ovaj put. Orahovica je od danas sveučilišni grad i ovo je jedan povijesni trenutak za nas, ali moram reći i jedan početak želje da se u Orahovici gradu turizma, bavimo i zdravstvenim turizmom.“ – rekao je gradonačelnik Orahovice Josip Nemec.

Dekan Aleksandar Včev pojasnio o kakvoj se vrsti studija radi:

– „Kako je Grad Orahovica u svom planu zacrtao razvoj zdravstvenog i sportskog turizma, u tom pravcu treba svakako ići i školovanje kadra. Ono što naš fakultet sada radi je uspostava preddiplomskog sveučilišnog Studija fizioterapije koji traje tri godine, a u jesen ove godine bi trebala biti upisana prva generacija od 30 studenata. Studij za studente je besplatan jer država plaća školovanje, a studenti će postati oni koji polože državnu maturu i ostvare dovoljan broj bodova, dakle sve transparentno. Siguran sam da će ovo biti veliki poticaj kako Gradu Orahovici tako i našem Sveučilištu. Drago mi je da sa mogao pomoći svom rodnom gradu i zahvaljujem se gradonačelniku koji je prepoznao ovu suradnju i dokazao da je čovjek s vizijom za razvoj grada.“ – rekao je dekan Včev koji je potom u društvu gradonačelnika posjetio Gradsku knjižnicu Orahovica te joj uručio stručnu građa za navedeni studij i zaključio je kako od danas ova knjižnica nosi naziv Gradska, sveučilišna knjižnica Orahovica. Na donaciji građe zahvalio se ravnatelj orahovačke Gradske knjižnice Ante Todorić naglasivši kako knjižnica sada ima jednu ogromnu dimenziju više u svome djelovanju. Posjet knjižnici zaključio je orahovački gradonačelnik Nemec naglasivši kako grad ima u planu izgradnju nove gradske knjižnice jer postojeća već sada, a posebno novim projektima, postaje premala za svu postojeću i potrebnu građu. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/Sporazum-SveucilisniGrad2016{/gallery}