Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Jošava proslavilo 68 godina rada uz podjelu značajnih vatrogasnih priznanja

DVD novaJosava2016 03 13 009

U malim mjestima vatrogasno društvo je središnji kolektiv i nositelj gotovo svih mjesnih aktivnosti. Tako je i u Novoj Jošavi, prigradskom naselju Orahovice gdje je lokalno vatrogasno društvo proslavilo 68 godina postojanja. Predsjednik društva Željko Mihalek na svečanoj sjednici predstavio rad društva u proteklom razdoblju istaknuvši kako su članovi bili više nego aktivni kako u vatrogasnom tako i u drugim poslovima nužnim za dobrobit mjesta:

-Imali smo jedan požar koji u uspješno riješili, a ostatak naših aktivnosti bilo je usmjereno ka uređenju mjesta. Tako smo odradili niz radnih akcija oko uređenja vatrogasnog doma, dijelova mjesta, a intenzivno radimo na omasovljavanju djece i mladeži kako bi vatrogastvo u našem malom mjestu imalo sigurnu budućnost. – rekao je između ostalog Mihalek. Nakon izvješća zapovjednika društva Damira Malija te ostalih izvješća, plan rada za naredno razdoblje iznio je tajnik Željko Čačinović u kojem je naglasio kako će društvo i dalje raditi na obnovi mjesnog doma, kupiti potrebnu vatrogasnu opremu te uložiti još veći trud za uljepšanje svoga mjesta i na privlačenju mladih vatrogastvu. U nastavku skupštine podijeljene su vatrogasne spomenice i diplome za dugogodišnji radu društvu pa su tako za 10 godina rada vatrogasne spomenice koje dodjeljuje Vatrogasna zajednice Orahovica dobili Marija Sertić i Marko Čačinović, za 30 godina od Vatrogasne zajednice VPŽ dobili su Dražen Patek, Zdravko Opat, Franjo Patek, Željko Čačinović ml., Mario Ambroš, Đula Hegediš i Željko Čačinović st., a spomenice od Hrvatske vatrogasne zajedi+nice dobili su za 50 godina Ivan Grgurić i Slavko Gali te za 60 godina Vinko Novotni. Posebnu zahvalnicu za nesebičan rad i izuzetan doprinos u promicanju vatrogastva među mladima dobio je Marko Čačinović. U ime nagrađenih zahvali se Ivan Grgurić rekavši kako je oduvijek posebna čast biti dio ove plemenite organizacije, a primljene nagrade su samo motiv za daljnji rad za dobrobit društva i mjesta. U nastavku skupštine nazočne i društvo slavljenika pozdravili su predstavnici društava prijatelja te predsjednik Vatrogasne zajednice Orahovica Petar Čačinović, zapovjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Stjepan Venus te orahovački gradonačelnik Josip Nemec koji su pohvalili rad društva te čestitali nagrađenima.

Između ostalog gradonačelnik je rekao kako mu je drago što društvo radi s mladima, a i dobra je stvar što su još prije nekoliko godina stariji članovi društva koji su do tada vodili DVD prepustili taj posao mlađima, ali su i ostali u društvu kako bi pomogli i učili mlade. Čestitao je svim nagrađenima i rekao da ne zna kome se više zahvaliti, ovim mladima koji se stvarno trude ili ljudima koji su 50 i 60 godina tu i dali su pola života za društvo, a tako i za boljitak svog društva jer DVD Nova Jošava jako dobro surađuje s Mjesnim odborom. (V.G. i T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/DVDNovaJosava03-2016{/gallery}