”Cvijet za dan duže” u Orahovici za kupnju pribora za širokoiglenu biopsiju tumora dojke virovitičkoj bolnici

DanNarcisa2016 004

DanNarcisa2016 004Povodom Dana narcisa, dana posvećenog prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, Liga protiv raka Virovitičko – podravske županije provela je humanitarnu akciju pod nazivom „Cvijet za dan duže“:

„Podjelom narcisa, odnosno prikupljanjem dobrovoljnih priloga, cilj je prikupiti financijska sredstva za nabavu pribora za širokoiglenu biopsiju tumora dojke, koja bi se donirala radiološkom odjelu Opće bolnice Virovitica.

S obzirom da je broj oboljelih od karcinoma u stalnom porastu, kako na području Republike Hrvatske, tako i u Virovitičko-podravskoj županiji, a s obzirom na teško financijsko stanje građana, uvidjela se potreba nabavke spomenutog dijagnostičkog pribora čime bi se građanima VPŽ omogućila dijagnostika u njihovoj županiji. Na taj način bi se smanjili troškovi odlaska u veće centre, dužina čekanja te smanjenje anksioznosti osobe koja očekuje dijagnostički postupak. Zahvaljujemo se svima koji su nam pružili potporu u provedbi akcije, a u Orahovici su to uz Grad i tvrtke koje su donirale određena sredstva, obje orahovačke škole, osnovna i srednja, Savjet mladih grada Orahovice, Udruga žena Hrvatske sokolice, udruga Infor i Mladež HDZ-a. I naravno velika hvala svim građanima koji su se odazvali akciji.” – rekla je članica Upravnog odbora Lige protiv raka Virovitičko-podravske županije Emica Parašilovac. (V.G.)