Počeo božićni sajam i održana blagdanska predstava Reda vitezova Ružice grada “Zimska Bajka”

BozicniSajam 2015 12 18 166

Grad Orahovica i Turistička zajednica grada i ove godine su organizirali Božićni sajam u šatoru u središtu grada. Iako će Sajam trajati do Badnjaka, zabavni program održava se 18. i 19. prosinca. 18. prosinca u subotu postavljeni su štandovi, a izlagači su Dječji vrtić “Palčić”, Srednja škola Stjepan Ivšić, Udruga za pomoć osobama s invaliditetom, OPG Milovuković, OPG Perković, OPG Rukavina, Udruga P.A.U.K., Udruga Rukotvorine Zdenci te rukotvorine i božićni aranžmani Gordane Vukušić gdje možete kupiti razne blagdanske suvenire i ukrase.

U večernjem terminu i zabavnom programu prvih 30 minuta zabavljao nas je KUD Orahovica blagdanskim pjesmama, a nakon njih nastupio je Red vitezova Ružice Grada koji su izveli predstavu “Zimska bajka” gdje je zla crna kraljica željela sa svojim podanicima osvojiti Ružicu grad, ali dobrotom kneginje Ružice i pojavom Djeda Božićnjaka promijenila je mišljenje te su na kraju svi zajedno zaplesali i zapjevali. Poslije predstave Djed Božićnjak je podijelio svoj djeci koja su gledala predstavu poklon pakete.

Božićni sajam održava se do 25. prosinca tako da do tog datuma možete posjetiti šator u centru grada i kupiti nešto sa štandova naših vrijednih proizvođača i izrađivača blagdanskih rukotvorina i ukrasa.

Drugi dan Božićnog sajma u sklopu zabavnog programa nastupili su puhački orkestar DVD-a Orahovica s programom blagdanskih, klasičnih i modernih melodija te učenici osnovne glazbene škole Slatina, područni odjel Orahovica s programom:

 

Tradicionalna: RADUJTE SE NARODI – Josip Konopek, tambura, 1. razred, nastavnica: Marija Ševarac, prof.

ALLE VŐGEL SIND SCHON DA – Vana Majetić, truba, 1. razred, nastavnik: Zoran Vlajnić, prof.

A. L. Christoperson: JINGLE BELLS – Sara Stojić i Nicole Zdjelarević, klavir, 2. razred, nastavnica: Mateja Tomas, prof.

Narodna: VEHNI, VEHNI FIJOLICA – Vedrana Hodak, klarinet, 2. razred, nastavnik: Mladen Subotičanec, prof.

P. I. Čajkovski: SLATKO SANJARENJE – Mislav Premužić, klavir, 4. razred, nastavnica: Mateja Tomas, prof.

J. Kreiger: MENUET – Marko Varga, truba, 3. razred, nastavnik: Zoran Vlajnić, prof.

J. S. Bach: MENUET u G-duru – Kata Mandić, klavir, 4. razred, nastavnik: Marin Vučković, prof.

W. A. Mozart: SONATA K. 331 – Rondo Alla Turca: Allegretto – Matej Orina, tambura, 5. razred, nastavnica: Marija Ševarac, prof.

A. Grečanjinov: TUŽALJKA – Nives Smolčić, klavir, 6. razred, nastavnica: Mateja Tomas, prof.

L. van Beethoven: 6 ECOSSAISEN – Zvonimir Pavličić, klavir, 6. razred, nastavnica: Mateja Tomas, prof.

 

{gallery}SlikeGodina2015/ZimskaBajka2015{/gallery}

 

{gallery}SlikeGodina2015/BozicniSajam2Dan2015{/gallery}