Održana 6. redovna skupština Udruge kuhara Grada Orahovice

Kuhari10 07 2015 001 Copy

Kuhari10 07 2015 002 CopyU srijedu, 9. srpnja 2015. godine, Udruga kuhara Grada Orahovice održala je 6. redovnu godišnju izvještajnu skupštinu kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec. Na skupštini je istaknuto mnoštvo aktivnosti i uspjeha udruge u protekloj godini.

U izvješću o radu za proteklu godinu, predsjednik Udruge kuhara Dražen Šafar, istaknuo je da je udruga u protekloj godini imala popriličan broj gostovanja i nastupa na kojima su ostvarili vrlo dobre rezultate. Od važnijih aktivnosti istaknute su organizacija Večeri bosanske kuhinje na kojoj su se kao gosti predstavili vrhunski majstori bosanske kuhinje, Udruga je sudjelovala u svim manifestacijama i događanjima koja su se organizirala u Gradu te državnim natjecanjima pod ingerencijom Hrvatskog kuharskog sveza i raznim humanitarnim akcijama diljem Hrvatske.

U veljači su sudjelovali na prvom internacionalnom kulinarskom master kupu u Sarajevu, u travnju na hrvatskom kulinarskom kupu Zlatna jabuka u Vinkovcima i Udruga je bila sudionik sajma zdravlja u Vinkovcima, u svibnju sudjelovali su na hrvatskom kuharskom kupu Zlatno srce u hotelu Sheraton u Zagrebu, u lipnju je održana skupština Udruge, sudjelovali su na Otvorenju turističke sezone na izletištu “Orah” te u srpnju nastupili kao ocjenjivački tim na fišijadi i čobanijadi u organizaciji Turističke zajednice grada Orahovice, sudjelovali na Zdenačkoj pekmezijadi, u kolovozu članovi udruge bili su članovi ocjenjivačkog tima na Danima svetog Lovre u Crkvarima, u listopadu članovi osjenjivačkog povjerenstva na natjecanju u pečenju kolača u Čačincima, u studenom već spomenuto Večer bosanske kuhinje i u prosincu sudjelovali su na Badnjem doručku u organizaciji Grada Orahovice. Predsjednik udruge zahvalio se svim članovima udruge na predanom radu te svima koji su pomagali radu ove male udruge, a posebnu zahvalu uputio je gradonačelniku na financijskoj potpori bez koje bi udruga teško opstala.

Predsjednik je također predstavio i plan rada za tekuću godinu te naglasio da je jedan dio plana već odrađen. Udruga će i dalje sudjelovati u svim manifestacijama u Gradu, sudjelovati na natjecanjima, seminarima i radionicama te će nastojati odraditi što više aktivnosti i natjecanja.

Po završetku skupštine gradonačelnik je pozdravio sve prisutne te se zahvalio svim članovima udruge na podršci svim gradskim manifestacijama. „Iskreno se nadam da će se nastaviti naša dobra suradnja. Imate moju punu podršku kao gradonačelnika, partnera i prijatelja. Hvala Vam što na tako dobar način predstavljate Grad te Vam želim puno uspjeha u daljnjim natjecanjima i u radu“ – rekao je gradonačelnik. (T.P.)