Žaba, zrikavaca i raznih buba ispod zuba – predavanje povodom 47. Orahovačkog proljeća

OP47 2015 Ribafish 000

OP47 2015 Ribafish 000

5. lipnja 2015. g. u sklopu manifestacije “47. Orahovačko proljeće” Udruga za promicanje alternativne i urbane kulture P.A.U.K. organizirala je putopisnu gastroavanturu – predavanje Domagoja Jakopovića “RIBAFISHA” pod nazivom „Žaba, zrikavaca i raznih buba ispod zuba“ u bivšoj kino dvorani u Orahovici.

Profesor geografije, bloger, kolumnist, novinar, a kaže da u njemu migolji nezreli klinac, on je Domagoj Jakopović i jako voli putovati. Tko su čudnovati čunjaši, gdje su najbolje pive, a gdje najljepše žene, zašto je krokodilburger bolji od graška i koliko piva može popiti samo je djelić korisnih informacija koje smo mogli saznati na ovom zanimljivom predavanju gospodina Ribafisha.

Kao i u vrijeme pisanja za časopise „KLIK“ i „Playboy“ i zanimljivih kolumni iz tog doba tako i na ovom predavanju Ribafishova uvijek nasmijana, neozbiljna pojava držala je cijelo vrijeme predavanja publiku u dobrom raspoloženju i nasmijanu. Raspon znanja o jelima i pićima svih zemalja koje je obišao Ribafish je pretočio u zanimljivu priču i video prezentaciju kojom su gledatelji bili i više nego oduševljeni, a kroz priču i fotografije o egzotičnim jelima dalekih zemalja, od raznih kukaca, gmizavaca, letećih i plivajućih stvorenja, saznali smo kako je došlo do naziva predavanja. S Ribafishom smo se družili i nakon predavanja te mu kratkim obilaskom grada i izletišta „Orah“ pokazali Orahovicu na što je rekao da će se vratiti u naš grad, ako ništa pa barem da se okupa u jezeru i proba neka ovdašnja jela. (T.P.)