Otvorenje turističke sezone 2015. na izletištu „Orah“ u Orahovici

Zaposlenici tvrtki Papuk d.o.o., Ružica grad d.o.o. i Grada Orahovice, postavili su na ulazu u Orahovicu od Čačinaca jumbo plakat na kojem je najava prvenstva Hrvatske u roštiljanju. Ovo je samo jedan dio marketinga, uz manje plakate, najave na radiju i internetu za nadolazeće natjecanje na izletištu „Orah“ o kojem smo već pisali na web stranicama našeg grada, a održava se u sklopu Otvorenja turističke sezone 2015. To je nacionalno je natjecanje u pripremi mesnih jela na roštilju u sklopu kojeg se bira najbolji roštilj majstor Hrvatske.

Ova manifestacija kulinarskog, natjecateljskog i zabavnog sadržaja u organizaciji 24 sata održava se od 2010. godine. Sada već tradicionalno događanje prezentacijom gastronomskih različitosti Hrvatske, ali i zabavno – glazbenim programom privlači izniman broj natjecatelja i posjetitelja u svim gradovima Hrvatske koji su do sada sudjelovali: Zagreb, Osijek, Rijeka, Zadar, Varaždin, Čakovec, Opatija i Novi Vinodolski, a 2015. godine uključila se i Orahovica, gdje će se natjecati majstori iz svih krajeva Hrvatske, od kojih će samo jedan osvojiti prestižno priznanje, Zlatni ćevap i vrijedne nagrade pokrovitelja manifestacije.

Za otvorenje sezone održati će se i izbor Miss Jezera 2015. u kojem će 15 kandidatkinja prošetati pistom smještenom u vodi Jezera, a sudjeluju i razne Udruge grada Orahovice koje će predstaviti svoj rad ili pomoći oko same organizacije manifestacije.

Po prvi puta će se održati i „Srednjovjekovni festival“ u trajanju od tri dana, a u organizaciji Grada Orahovice i Reda vitezova Ružice grada u sklopu kojeg ćemo moći obići srednjovjekovni viteški tabor, izložbu viteške opreme, nastupati će srednjovjekovni zabavljači i svirati će se gotička glazba, biti će tu još i demonstracije mačevanja i streličarski turnir te na kraju bitka za ruku kneginje Ružice.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da dođu na izletište „Orah“ i Jezero i zabave se uz roštilj, lijepe djevojke na izboru za Miss Jezera te dame i vitezove srednjeg vijeka. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/OtvorenjeTuristickeSezone2015/Najava2015{/gallery}