Otvorena ulica Pave Vukelića-Paje u Orahovici

OP47 2015 Pajo 032

Da je Pave Vukelić–Pajo, brigadir hrvatske vojske i heroj Domovinskog rata, čovjek koji nikada neće umrijeti i koji će vječno živjeti u srcima svih koji u ga poznavali i poštovali, dokaz je i svečano otvorenje ulice po njegovom imenu u Orahovici. Svečano otvorenje ulice Pave Vukelića-Paje održano je u nazočnosti obitelji Vukelić, velikog broja hrvatskih generala i branitelja, predvođenih Slavkom Barićem, Đurom Dečakom i Milanom Kneževićem, saborskog zastupnika Josipa Đakića te mnoštva drugih uglednih gostiju te velikog broja Pajinih ratnih prijatelja, suboraca, životnih prijatelja i građana Orahovice. Nazočne je uvodu pozdravio orahovački gradonačelnik Josip Nemec izrazivši neizrecivu zahvalnost Pavi Vukeliću za sva njegova ratna i životna djela kojima se učinio legendom Orahovice:

-Nismo slučajno izabrali Orahovačko proljeće da u sklopu njega otvorimo ulicu za našeg prijatelja Paju. Želja nam je da se svakog Orahovačkog proljeća sjetimo njega i otvaranja ove ulice. Kažem našeg prijatelja Paje, jer Pajo je u životu svima bio prijatelj, i u svakom trenutku spreman pomoći. Hvala svima koji su došli na ovo otvaranje u ovako velikom broju jer Pajo je to itekako zaslužio. – rekao je između ostalog Nemec. O životnom i ratnom putu Pave Vukelića govorio je Vukelićev ratni prijatelj i general pukovnik Hrvatske vojske Slavko Barić:

-Pave Vukelić je istinska legenda i heroj Domovinskog rata. Veliki domoljub, pravi vođa i zapovjednik. Nikada svojim vojnicima u ratnim akcijama nije rekao krenite, nego hajdemo, ja prvi, a vi za mnom. Za svoje je borce uvijek tražio sve što im pripada po zakonu, svi silama se borio za dečke uz koje se borio. Svojim imenom je još više podignuo sve postrojbe u kojima je bio, a n kraju i ovaj grad Orahovicu u kojem je živio. Možda mu je danas malo reći hvala, ali i ovaj čin je dodatak da se takvi heroji poput njega nikada ne zaborave. Moramo uvijek imati vremena za Paju, za sve hrvatske branitelje koji su beskompromisno svojim tijelima stali na branik Domovine. Zahvaljujem se obitelji Vukelić koja je uvijek bila njegov osnovni moto, zahvaljujem se i braniteljskim udrugama i Gradu Orahovici koji su potaknuli i vrlo brzo realizirali ideju u otvaranju ove ulice s Pajinim imenom. Dragi građani Orahovice, budite ponosni što ste u svom gradu imali čovjeka, heroja, legendu – Pavu Vukelića Paju koji će i ovom svojom ulicom u kojoj je i živio, vječno biti dio vas. – rekao je između ostalog general pukovnik Barić. Obitelj Pave Vukelića, izaslanstva braniteljskih udruga, generali i uzvanici te mnoštvo građana orahovice odalo je počast ovom velikom Orahovčaninu i uoči otvorenja, na njegovom grobnom mjestu na mjesnom groblju u Orahovici. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/OrahovackoProljece2015/OtvorenjePajineUlice2015{/gallery}