NK FEŠK Feričanci pobjednik 6. Šporčićevog Memorijala u Orahovici

TurnirGabrijelSporcic2015 001

U organizaciji nogometnog kluba ”Papuk” Orahovica, 20. lipnja 2015. odigran je 6. Memorijalni nogometni turnir uzrasta do 10 godina posvećen tragično preminulom bivšem Papukovom igraču, Gabrijelu Šporčiću. Na turniru je sudjelovalo 4 ekipe i to Papuk 1 i Papuk 2 te NK FEŠK Feričanici i NK Vihor Jelisavac. U polutaršim susretima Papuk 2 je bio bolji od Vihora sa 2:1, dok je FEŠK deklasirao Papuk 1 sa 11:0. U utakmici za treće mjesto Vihor je nadvisio Papuk 2 s konačnih 9:0, dok je u veliko finale bilo zanimljivo samo u prvom dijelu susreta.
Naime, Papuk 2 i FEŠK odigrali su neizvjesnu prvu dionicu susreta koja je završila minimalnim vodstvom Feričančana od 2:1, no u drugom dijelu vidno bolja momčad FEŠK-a napunila je Papukovu mrežu i završilo je s konačnih 7:1. Proglašeni su i najbolji pojedinci turnira, najbolji strijelac sa 6 pogodaka je Franjo Čališ iz Vihora, a treneri svih ekipa odlučili su o vrataru i graču pa ja tako jednoglasno za najboljeg vratara izabran Bodin Hrkač iz FEŠK-a dok je njegov suigrač Franjo Bećarević proglašen najboljim igračem turnira. Nagrade najuspješnijima podijelili su orahovački gradonačelnik Josip Nemec te predsjednik Papuka Dalibor Fofonjka:

-Moram se zahvaliti Papuku na organizaciji ovog Memorijala za jednog dečka koji je izgubio svoj mladi život na tragičan način. Drago mi je da će se i ovi mali sportaši koji su danas nastupili upoznati sa sjećanjem na Gabrijela i znati jednog dana nastaviti s organizacijom turira za njega. Na ovom turniru su svi pobjednici, a osobito Gabrijel. – rekao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec. U sklopu turnira odigrana je i revijalna utakmica uzrasta do 8 godina u kojoj su mališani Papuka bili bolji od vršnjaka feričanačkog FEŠK-a sa 3:1. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/GabrijelSporcic2015{/gallery}