Mejaši i Vatra zapalili grla tisuća Orahovčana u sklopu Orahovačkog proljeća

OP47 2015 Vatra 074

47. Orahovačko proljeće donijelo je dva sjajna glazbena događaja na ljetnoj pozornici u središnjem gradskom parku u Orahovici. U petak navečer 1000 Orahovčana plesalo je ritmu ”Zorice”, tamburaši u starkama Mejaši iz Varaždina oduševili su svojim, ali i nizom hitova iz svih žanrova glazbe. Pjevalo se i plesalo od Zorice do hitova Bijelog Dugmeta:

-Presretni smo da smo u ponovno u Orahovici, evo nakon diskoteke Virago prije nekoliko godina, sada u ovom prekrasnom ambijentu u gradskom parku. Orahovica je bila sjajna publika, osjetili su naš ritam i našu glazbu. Stvarno smo uživali i ovo je pravi način početka našeg radnog ljeta.

Svirat ćemo ovo ljeto po čitavoj Hrvatskoj, a Orahovica i ovaj nastup ostat će definitivno u sjećanju. – rekao je frontman Mejaša Edo Drakulić. Večer potom orahovački gradski park zapalila je istinska Vatra, ona virovitička. Žestoki rock jedne od ponajboljih hrvatskih rock grupa podigao je na noge preko tisuću posjetitelja. Tango, Ruska, Bilo je lijepo dok je trajalo, Anđeo s greškom i druge, pjevalo iz sveg glasa:

-Prošlo je punih deset godina otkako nismo bili ovdje. Tada smo bili golobradi mladići koji su tek počinjali i drago nam je da možemo danas ponovno doći u ovaj grad u našoj županiji i zapjevati s Orahovicom. Mi smo jako sretni i zahvalni koji nas pozivaju i koji dolaze na naše koncerte. Ovo što mi radimo to jako volimo, ali ako nema interesa onda to nema nikakvog smisla. Evo zadnji par godina, da kucnem u drvo, ide sve prema našim najljepšim snovima i presretni smo zbog toga. – rekao je između ostalog uoči koncerta Ivan Dečak vođa Vatre.

Pitali smo Ivana i kako će izgledati ”Vatreno” ljeto:

-Radno i samo radno. Napravili smo novi spot i za isto tako novu pjesmu ”Kraj” i uz niz koncerata, a svirat ćemo uistinu svuda, radit ćemo i svom novom albumu. – nastavio je Dečak. A nakon gotovo dva i pol sata žestoke svirke te ponovnog vraćanja na stage, Ivan je bio više nego uzbuđen:

-Osjećao se odlično, ova publika ovdje u Orahovici uistinu nam je dala motiv da damo sve od sebe. Siguran sam da neće proći novih deset godina da ponovno dođemo. Hvala Orahovica od srca! – zaključio je Ivan Dečak. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/OrahovackoProljece2015/Koncerti2015{/gallery}