Izložba vozila oldtimer kluba „Našice“

OP47 2015 Oldtimer 001

Povodom 47. Orahovačkog proljeća na parkiralištu pored zgrade Radlovca održana je izložba starih vozila oldtimer kluba „Našice“. Moglo se tu vidjeti starih traktora, motocikala s kolicima za dodatnog putnika i automobila među kojima i popularni „Fićo“ i Renault 4. Izložbu su posjetili i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec te saborski zastupnik Josip Đakić.

Gradonačelnik grada Orahovice Josip Nemec zahvalio se klubu što su se odazvali da uveličaju svojom izložbom ovu našu manifestaciju:

– evo ovo je već 47. Orahovačko proljeće pa možemo reći da imamo poveznicu jer se to nalaze i neka vozila koja su otprilike tih godina i vidjeti kakva su se prijevozna sredstva i radni strojevi vozili u to vrijeme. Nadam se da ćemo i ubuduće imati ovakvu suradnju. – rekao je gradonačelnik Nemec i zamolio saborskog zastupnika Josipa Đakića da i on kaže nekoliko riječi:

– drago mi je da mogu biti tu s vama i pogledati vaše izloške koje ste uspjeli očuvati i održati do današnjih dana i to u voznom stanju kako bi prikazali današnjim generacijama pokazali kako je vozni park izgledao u prošlom vremenu i kako se zapravo vozila trebaju čuvati i održavati. Čestitam Vam na Vašoj upornosti i brizi o tim vozilima, a evo mi ćemo pokušati uvijek biti potpora. – i tim riječima Đakić je otvorio izložbu.

Nazočnima se obratio i predsjednik kluba Franjo Hofer koji se zahvalio gradonačelniku i Josipu Đakiću te rekao da unazad nekoliko godina imaju stvarno dobar odnos sa gradom pa tako oltimer klub „Našice“ sudjeluje i na dosta manifestacija grada Orahovice od Orahovačkog proljeća, Otvorenja turističke sezone te Fišijade i Čobanijade. Spomenuo je kako osim ovih vozila imaju i starijih vozila, ali s obzirom da ih je poziv iznenadio nisu stigli pripremiti prijevoz istih. (T.P.)

 

 

{gallery}SlikeGodina2015/OrahovackoProljece2015/Oldtimer2015{/gallery}