11 mladih orahovačkih glazbenika završilo osnovno glazbeno obrazovanje

GlazbenaSkola 2015 046

Svečanom podjelom svjedodžbi u Velikoj gradskoj vijećnici Orahovica, 11 mladih glazbenika iz Osnovne glazbene škole Slatina, Područnog odjela Orahovica, završilo je osnovno glazbeno obrazovanje. Svečanoj dodjeli nazočili su ravnatelj Osnovne glazbene škole Slatina Antonio Brzica, voditelj orahovačkog područnog odjela Dražen Kovačević, orahovački gradonačelnik Josip Nemec te učitelji-mentori mladih glazbenika:

-Šest godina je prošlo vrlo brzo, i pred nam ste vi, prva povijesna generacija orahovačkog područnog odjela Osnovne glazbene škole Slatina. Čestitam vam od srca, jer podsjetit ću kada je područni odjel pokrenut u školu je krenuo 21 učenik, a eto ostalo je vas 11 hrabrih i upornih. Hvala i roditeljima na strpljenju, i posebna zahvala učiteljima koji su dali sve od sebe kako bi od vas napravili kvalitetne mlade glazbenike. Siguran sam da će dosta vas nastaviti i s sa srednjoškolskim glazbenim obrazovanjem što će bit naš veliki uspjeh. Moram se zahvaliti i orahovačkom gradonačelniku koji je imao sluha za nas i u stvaranju odjela dao nam novi vlastiti prostor u kojem radimo sve godine. Najveća zasluga je upravo učenička, njihov trud je nemjerljiv i zato će im vrata kako škole u Slatini tako i naravno odjela u Orahovici uvijek biti širom otvorena. – rekao je ravnatelj Brzica. Svjedodžbe o završeno osnovnom glazbenom obrazovanju dobili su Andrea Andelfinger, Magdalena Borić, Helena Grandić, Katarina Ivić, Tomislava i Zrinka Jović, Lea Kapša, Meri Karzalko, Domagoj Premužić, Mirta Škraba i Barbara Vrekić:

-Glazbena škole je izuzetno važna institucija u razvoju grada i stoga Grad konstantno daje punu potporu radu ove škole, a tako će biti i budućnosti. Čestitam svim učenicima od srca i želim im puno uspjeha u daljnjem obrazovanju i životu. – zaključio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec. (V.G.)