Polaganjem vijenaca na grobnim mjestima te Memorijalnom utrkom Orahovica-Veliki Rastovac obilježena 23. Obljetnica pogibije hrvatskih vitezova Mire, Vlade, Jose, Zdravka i Karla

ObljetnicaModrica2015 009

U organizaciji udruga HVIDR-a Orahovica i Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ Orahovica te suorganizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Orahovica, obilježena je 23. Obljetnica pogibije petorice hrvatskih vitezova Miroslava Međimurca, Vlade Golika, Josipa Klobučara, Zdravka Kevčića i Karla Stojakovića, u Modriči. Izaslanstva Udruga položila su vijence na grobnim mjestima petorice branitelja, a ispred spomen obilježja hrvatskim braniteljima u središtu orahovice krenuo je maraton Orahovica-Veliki Rastovac:

-Moram se od srca zahvaliti svim trkačima koji su danas došli i odlučili istrčati ovaj maraton za naše suborce i ratne prijatelje koji su dali ono najsvetije od sebe, svoj život u Domovinskom ratu. Oni će vječno živjeti u nama i u srcima svojih najbližih, a ovakve obljetnice su uz odavanje počasti njima i prilika da mi branitelji pokažemo kako se Domovinski rat i žrtva hrvatskih branitelja nikada ne smije zaboraviti. – rekao je predsjednik HVIDR-e Orahovica Damir Vratković. Start utrke dao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec, a blagoslov trkačima uputio župnik orahovački vlč. Željko Strnak. Maraton Orahovica-Veliki Rastovac istrčalo je 20 trkača među kojima i suborci poginulih branitelja, a na startu u Velikom Rastovcu održan je i komemorativni skup. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/Modrica92-2015{/gallery}