Uspješno odrađena zelena čistka

ZelenaCistka2015 033

Grad Orahovica se ponovno uključio u akciju “Zelena čistka – dan za čisti okoliš” koja se održala diljem Hrvatske. Riječ je o najvećoj globalnoj ekološkoj akciji u povijesti na svjetskoj razini. Akcija je se prvotno trebala održati 18. travnja ali se zbog lošeg vremena odgodila za 25. travnja. Cilj je akcije očistiti divlje deponije smeća u prirodi koja okružuje naš grad. U akciji mogu sudjelovati pojedinci, Udruge, organizacije, tvrtke, jedinice lokalne samouprave, komunalna poduzeća, škole, vojska, vatrogasci… svi koji žele pridonijeti čišćoj budućnosti svoga mjesta.  Organizator je cijele akcije udruga Žmergo iz Opatije koja u Hrvatsku dovodi i koordinira provedbu akcije.

U današnjoj akciji očišćen je okoliš puta kroz šumu do Ružice grada, te nedovršeni hotel i priroda oko njega, cesta od Jezera do izlaza stare pruge na cestu pa stara pruga nazad do Jezera. Skupljeno je dvije velike traktorske prikolice otpada. U akciju su se uključili građani grada Orahovice, djeca i mladi iz raznih udruga te radnici gradskih poduzeća, vozila komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. pomogla su otpad odvesti do odlagališta komunalnog otpada.

Nakon završenog posla sudionici akcije okrijepili su se pod nadstrešnicom pored restorana Jezero gdje su članovi Hrvatskog planinarskog društva Orahovica kuhali grah. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/ZelenaCistka2015{/gallery}