Održan sastanak u vezi Mjere 7

sastanak03 201500003

U srijedu, 18. ožujka 2015. godine, na poziv predsjednika LAG – a Papuk, Josipa Nemeca, u prostorijama Gradske uprave održan je sastanak kojem su nazočili predstavnici Grada Orahovice, načelnici općina Zdenci i Mikleuš, pročelnik JUO općine Čačinci i pročelnik Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU VPŽ Tugomir Majdak.

Sastanak je održan kako bi se predstavnici grada, načelnici i pročelnici upoznali sa otvorenim natječajem Ministarstva poljoprivrede, koji se odnosi na Mjeru 7, Podmjera 7.1.1. Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave. Korisnici su općine i gradovi s najviše 10.000 stanovnika, a prihvatljiva ulaganja u ovoj podmjeri su izrada ili izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine ili grada, Strateškog razvojnog programa općine ili grada i Strateških planova razvoja pojedinih gospodarskih sektora na području općine ili grada koji je korisnik. Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna EU i državnog proračuna RH, a visina potpore iznosi od 5.000 eura do 70.000 eura.

Tugomir Majdak prisutne je upoznao i sa Podmjerom 7.2. koja se sastoji od ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda i ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta te Podmjerom 7.4. koja obuhvaća ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Sastanakmjera03-2015{/gallery}