Udruženje obrtnika Orahovica održalo redovnu godišnju Skupštinu

U subotu, 22. studenog 2014. godine, održana je 9. redovna godišnja Skupština Udruženja obrtnika Orahovica, kojoj su, osim članova Skupštine, prisustvovali i predsjednik Udruženja obrtnika Virovitica, Zdravko Šarić, predsjednik Obrtničke komore VPŽ, Vladimir Ivoš te gradonačelnik Josip Nemec.

Nakon usvajanja izmjena Statuta Udruženja i Pravilnika o materijalno financijskom poslovanju, predsjednik Udruženja, Karl Šafer, predstavio je program rada i financijski proračun Udruženja za 2015. godinu, istaknuvši da će se rad udruženja zasnivati na poslovima koji proizlaze iz Zakon o obrtu i Statuta Udruženja, raspisat će i provesti izbore za članove Skupštine i ostala radna tijela, nastaviti pružati potrebne informacije obrtnicima i svim zainteresiranima za otvaranje obrta. Udruženje obrtnika Orahovica i u 2015. godini nastavit će organizirati strukovni rad kroz sekcije, sudjelovat će na stručnim sajmovima i skupovima te će nastaviti surađivati sa Gradskom upravom, srednjom školom, HOK, POK te drugim Udruženjima obrtnika.

Prema riječima tajnice Udruženja, Mirjane Puhanić, obrtništvo unazad dvije godine proživljava najveću krizu u svojoj povijesti. U 2014. godini na području bivše Općine Orahovica, prijavljeno je 12 novih obrta, a odjavljeno je 19. Sa posljednjim danom u mjesecu listopadu ove godine, na području bivše Općine Orahovica registrirano je 195 obrtnika.

Po završetku Skupštine, prisutne je pozdravio gradonačelnik Josip Nemec, čestitavši obrtnicima na ustrajnosti i snazi da opstanu u ova teška vremena. Gradonačelnik je svim obrtnicima poželio puno uspjeha u budućem radu, što više posla i da uspiju naplatiti ono što odrade.

Nakon radnog dijela Skupštine, uručena su priznanja obrtnicima za 20, 25 i 30 godina neprekidnog rada u obrtu. Tako je priznanje za 20 godina rada primio Vlado Kojić iz Orahovice, za 25 godina rada priznanje je uručeno F. Mehmediju iz Čačinaca, a priznanje za 30 godina rada primio je Karl Šafer. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/Obrtnici11-2014{/gallery}